Насловна Спорт Катарина Тупеша и Никола Дракул најбржи на „Ноћним тркама“

Катарина Тупеша и Никола Дракул најбржи на „Ноћним тркама“

18.6 C
Foča

Катарина Тупеша и Никола Дракул из Атлетског клуба „Сутјеска“ побједници су „Ноћних трка“ у Фочи. Они су тријумфовали у главној сениорској трци на 3.000 метара.

Друго мјесто у конкуренцији сениорки освојила је Валентина Вуковић, а треће Јована Пљеваљчић. Код мушкараца, други до циља стигао је Милош Пејовић, а трећи Саво Лучић.

Након једногодишње паузе „Ноћне трке“ враћене су на фочанске улице, а петнаестогодишња Катарина Тупеша успјела је да одбрани титулу освојену прије двије године.

-Трка је била узбудљива, добра је била конкуренција. Припремала сам се са тренером Жарком Тодовићем и успјела сам- рекла је Тупеша.

Никола Дракул који осим атлетике тренира и џудо први пут је тријумфовао.

-Лијепо је што смо успјели да обновимо „Ноћне трке“ упркос тешком периоду који је иза нас. Било је борбено, добри су такмичари, али најважније је дружење- рекао је Дракул.

У 24 трке такмичило се око 360 учесника свих узраста. Поред сениора наступили су дјеца из вртића, основци и средњошколци, а ове године манифестација је проширена промотивном трком тротинетима и бициклима.

-Било је лијепо гледати трке дјечака и дјевојчица на тротинетима, а први пут имали смо и трку бициклиста у којој је учествовало 15 такмичара. На крају, сениорска трка одрађена је максимално добро и посебно сам срећан што су прве награде освојили чланови Атлетског клуба „Сутјеска“- рекао је Жарко Тодовић, који је и предсједник тог клуба.

Предсједник Спортског савеза Душко Рашевић истакао је да су „Ноћне трке“, са бројним такмичарима и огромним бројем гледалаца и ове године оправдале епитет једне од најмасовнијих и најпосјећенијих фочанских манифестација.

-Највећа побједа „Ноћних трка“ је укључивање великог броја дјеце у физичке активности”, рекао је Рашевић.

„Ноћне трке“ организовао је Атлетски клуб „Сутјеска“, уз подршку Општине Фоча и Спортског савеза. Организатори планирају од сљедеће године да манифестацију уврсте у календар Атлетског савеза Републике Српске, те да главну сениорску трку продуже на 5.000 метара.

Посљедњи текстови

На спорстком терену у Миљевини постављени рефлектори и трибине

Напорима младих из Миљевине и Удружења грађана Миљевина на спортском терену Основне школе „Свети Сава“ у овом насељу постављени су рефлектори. 

У августу повећан број саобраћајних несрећа и прекршаја јавног реда и мира

На подручју Полицијске управе Фоча број саобраћајних незгода и прекршаја јавног реда и мира у августу је повећан у односу на исти...

Општина суфинансира будуће приправнике- ускоро јавни позив послодавцима

Више од стотину младих Фочака са високом стручном спремом немају одрађен приправнички стаж, па је локална управа одлучила да распише јавни позив...

Грађани предлажу и сами бирају пројекат који ће се финансирати

Пунољетни грађани Фоче имаће прилику да поднесу приједлог за рјешавање неког од проблема у својој локалној заједници чија вриједност не прелази 20.000...

Чајничанин ухапшен због прања новца

Полиција у Чајничу ухапсила је Чајничанина чији су иницијали С.Ж. који се сумњичи да је починио кривично дјело прање новца, чиме је...