Насловна Спорт Катарина Тупеша и Никола Дракул најбржи на „Ноћним тркама“

Катарина Тупеша и Никола Дракул најбржи на „Ноћним тркама“

11.4 C
Foča

Катарина Тупеша и Никола Дракул из Атлетског клуба „Сутјеска“ побједници су „Ноћних трка“ у Фочи. Они су тријумфовали у главној сениорској трци на 3.000 метара.

Друго мјесто у конкуренцији сениорки освојила је Валентина Вуковић, а треће Јована Пљеваљчић. Код мушкараца, други до циља стигао је Милош Пејовић, а трећи Саво Лучић.

Након једногодишње паузе „Ноћне трке“ враћене су на фочанске улице, а петнаестогодишња Катарина Тупеша успјела је да одбрани титулу освојену прије двије године.

-Трка је била узбудљива, добра је била конкуренција. Припремала сам се са тренером Жарком Тодовићем и успјела сам- рекла је Тупеша.

Никола Дракул који осим атлетике тренира и џудо први пут је тријумфовао.

-Лијепо је што смо успјели да обновимо „Ноћне трке“ упркос тешком периоду који је иза нас. Било је борбено, добри су такмичари, али најважније је дружење- рекао је Дракул.

У 24 трке такмичило се око 360 учесника свих узраста. Поред сениора наступили су дјеца из вртића, основци и средњошколци, а ове године манифестација је проширена промотивном трком тротинетима и бициклима.

-Било је лијепо гледати трке дјечака и дјевојчица на тротинетима, а први пут имали смо и трку бициклиста у којој је учествовало 15 такмичара. На крају, сениорска трка одрађена је максимално добро и посебно сам срећан што су прве награде освојили чланови Атлетског клуба „Сутјеска“- рекао је Жарко Тодовић, који је и предсједник тог клуба.

Предсједник Спортског савеза Душко Рашевић истакао је да су „Ноћне трке“, са бројним такмичарима и огромним бројем гледалаца и ове године оправдале епитет једне од најмасовнијих и најпосјећенијих фочанских манифестација.

-Највећа побједа „Ноћних трка“ је укључивање великог броја дјеце у физичке активности”, рекао је Рашевић.

„Ноћне трке“ организовао је Атлетски клуб „Сутјеска“, уз подршку Општине Фоча и Спортског савеза. Организатори планирају од сљедеће године да манифестацију уврсте у календар Атлетског савеза Републике Српске, те да главну сениорску трку продуже на 5.000 метара.

Посљедњи текстови

Излазност у Фочи 59,9 одсто

У Фочи је затворено свих 36 бирачких мјеста, од којих је једно за гласање у одсуству, а укупна излазност на општим изборима...

Освештани темељи конака монашке келије у Челебићима

У порти Храма Успења Пресвете Богородице у Челебићима код Фоче  данас су освештани темељи конака монашке келије Светих праведних богородитеља Јоакима и...

ОИК Фоча: До 15,00 часова гласало 40 одсто бирача

На редовним бирачким мјестима у Фочи до 15.00 часова гласало је 6.567 бирача, односно 39,94 одсто, рекао је предсједник Општинске изборне комисије...

До 11,00 часова излазност у Фочи 17 одсто

На биралиштима у Фочи до 11.00 часова гласало је 2.824 бирача, односно 17 одсто од укупно уписаних у бирачки списак, рекао је Радио...

ОИК: Избори почели без проблема, једно изборно мјесто отворено са закашњењем

У општини Фоча једно бирачко мјесто отворено је са закашњењем, док за бирачко мјесто у Поповом Мосту подаци о времену отварања нису...