Насловна Спорт Кик бокс: Фочаци најбољи на Отвореном првенству Српске

Кик бокс: Фочаци најбољи на Отвореном првенству Српске

1 C
Foča

Чланови Кик бокс клуба „Игма“ из Фоче Матеј Трипковић и Алекса Ћаласан проглашени су за најбоље такмичаре Отвореног првенства Републике Српске у кик боксу које је одржано у Требињу.

Фочаци су још једном блистали на овом престижном такмичењу, које је ове године окупило 24 клуба и 92 кик боксера из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије и Црне Горе.

Освојивши три златне и једну сребрну медаљу, Кик бокс клуб „Игма“ потврдио је резултате са прошлогодишњег првенства у Бањалуци и показао да је клуб са највише потенцијала и младих талената.

Матеј Трипковић доминирао је у дисциплини лоу кик, категорија јуниора до 71 килограм и до титуле је дошао послије два тешка и атрактивна меча, а уз златну медаљу окитио се и епитетом најбољег такмичара првенства у лоу кику.

На сличан начин на трон се попео и његов клупски друг Алекса Ћаласан у дисциплини кик лајт, категорија јуниора до 79 килограма.

У обје борбе које је имао, Алекса је потврдио доминацију и домогао се злата, а уједно је проглашен за најбољег такмичара првенства у дисциплини кик лајт.

Његош Шкипина, у дисциплини лоу кик, категорија млађих кадета до 42 килограма, такође је имао два тешка меча, а заустављен је у финалу и то због минус поена од стране судије, па је морао да се задовољи сребром. 

У Клубу истичу да је казна била престрога , те да је ускраћен за побједу, али да његово сребро сија као злато јер је показао да се у будућности од њега може много очекивати.

Најмлађи такмичар на првенству Николај Марковић, категорија млађих кадета до 28 килограма, без конкуренције је освојио прво мјесто и окитио се најсјајнијим одличјем.

Талентоване кик боксере из Фоче до великог успјеха у Требињу предводили су тренер Милош Радовић и предсједник Клуба Игор Марковић.

Такмичење је одржано уз поштовање епидемиолошких мјера и препорука Института за јавнос здравство Републике Српске.

Последњи текстови

Епидемиолошка ситуација и даље забрињавајућа- поштовање мјера једини вид борбе против короне

Податак да се сваког дана у Фочи око 50 пацијената јави за снимање плућа довољно говори колико је епидемиолошка ситуација забрињавајућа и...

Преминуо Немања Старовић

Двадесетседмогодишњи Немања Старовић из Фоче преминуо је од посљедица изазваних ковидом 19 у Општој болници у Невесињу, потврдила је његова породица.

Млади Фочаци поручили: Насиље над женама да се не прећуткује, већ да се реагује

Међународна организација за миграције ИОМ организовала је данас у Фочи „Наранџасту шетњу“ као вид подршке женама жртвама насиља, а у оквиру кампање...

Шетња у знак подршке жртвама насиља

Млади окупљени кроз пројекат "Подршка младима у локалним заједницама БиХ" који имплементира Међународна организација за миграције у недјељу, 29. новембра шетају Фочом...

Воће и сокови за Болницу од Кладионица “Моцарт”

Спортске кладионице “Моцарт” поклониле су Универзитетској болници Фоча витаминске пакете, тачније свјеже воће и сокове, за љекаре и медицинске сестре и техничаре...