Насловна Друштво Крагујевчани се упознали са туристичким и привредним капацитетима Фоче

Крагујевчани се упознали са туристичким и привредним капацитетима Фоче

11.6 C
Foča

Општина Фоча представила је у побратимском граду Крагујевцу своју туристичку понуду у оквиру манифестације „Дани Српске у Србији”, а фочанска делегација у крагујевачком Градском вијећу разговарала је са домаћинима о привредној сарадњи.

Фоча је представила слободне привредне капацитете у општинском власништву, који се стављају на располагање потенцијалним инвеститорима, као и привредне субјекте на својој територији, наводи се у саопштењу из општине.

Делегацију из Фоче, у којој су били замјеник начелника Весна Рашевић, начелник Одјељења за привреду Оливера Елез, директор општинске Туристичке организације Споменка Попадић и Борислав Максимовић из Представништва Српске у Србији, угостили су члан Градског вијећа за привреду Радомир Ерић и помоћник градоначелника Крагујевца за међународну сарадњу Борис Ковачевић.

Грађани Крагујевца имали су прилику да се на Тргу код крста упознају са понудом Туристичке организације Фоча, а у оквиру штанда Туристичке организације Републике Српске.

„Дани Српске у Србији“ покренути су 2013. године са идејом да се Србији и њеним грађанима на увијек нов и јединствен начин представи Република Српска и њени потенцијали.

Манифестација кроз различите програмске активности подстиче размјену културних остварења и културне баштине, представља природне љепоте, туристичка мјеста и руте, угоститељство, инвестиционе могућности и учвршћује везу између српског народа са обје стране Дрине, наводи се у саопштењу.

Посљедњи текстови

Сутјеска боља од Слободе

Кошаркаши Сутјеске савладали су на свом терену Слободу 73 из Новог Града резултатом 62:55 у 7. колу Прве лиге Републике Српске.

Сутјеска и Власеница не заборављају Саву- сутра меч у његову част

Фудбалери Сутјеске и Власенице одиграће у Фочи сутра пријатељску утакмицу у знак сјећања на голмана Миливоја Савића, који је носио дрес ова...

Полиција упозорава на опасност употребе оружја

Недавно убиство дјечака, а затим и пуцњава у центру Фоче, показали су да је нелегално ватрено оружје и те како присутно међу...

Кошаркаши дочекују Слободу 73 из Новог Града

Кошаркаши Сутјеске сутра ће угостити новоградску Слободу 73 у седмом колу Прве лиге Републике Српске. Фочаци су на четвртом...

Одбојкашице славиле другу побједу, сутра дочекују Инову

У заосталој утакмици петог кола Прве лиге Републике Српске одбојкашице Маглића на гостовању у Билећи савладале су Херцеговац резултатом 3:2.