Насловна Друштво Краљ Чачка први пут наступио у Фочи

Краљ Чачка први пут наступио у Фочи

19 C
Foča

Захваљајући ОК каравану, публика у Фочи уживала је у необичном дуету акустичне гитаре и контрабаса на концерту Краља Чачка- кантаутора из Србије Ненада Марића.

ОК караван је неки вид замјене за ОК фест, који ове године није одржан због епидемије вируса корона, а своје путовање широм БиХ почео је из Фоче.

Краљ Чачка каже да је од пријатеља који су били на ОК фесту на Тјентишту о том фестивалу чуо све најљепше, те да му је драго што и на овај начин учествује у тој причи.

„Сви смо, у овој ситуацији која није сјајна, присиљени да се сналазимо како умијемо. Ово је претпостављам силом нужде, и музичари и организатори су присиљени на ово рјешење за које можемо рећи да је  компромисно“, каже Марић.

Поручио је да ће врло радо, када прође пандемија и уколико добије позив, доћи и на Тјентиште на ОК фест и то у ширем саставу.

На концерту у Градском позоришту у Фочи, који је одржан уз поштовање мјера заштите од вируса корона, наступио је уз пратњу свог контрабасисте Миладина Стојковића.

Првог дана ОК каравана у Фочи је приказан и документарни филм „Туста“, режисера Андреја Коровљева, о Бранку Чрнцу Тусти-фронтмену легендарног панк бенда из Пуле „КУД Идијоти“, а отворена је и изложба фотографија “ОК фест ретроспектива“, аутора Марка Ристића и Ведрана Шевчука.

Програм ОК каравана на првој станици у Фочи завршава се данас пројекцијом филма „Небеска тема – прича о Влади Дивљану“, режисера Младена Матичевића и промоцијом књиге Душана Весића „Бунт деце социјализма“.

Дводневни програм у Фочи, ОК тим организовао је у сарадњи са Центром за културу и информисање.

Последњи текстови

Казне угоститељима за непоштовање епидемиолошких мјера

Општинска и републичка инпекција затвориле су један угоститељски објекат у Фочи на седам дана због непоштовања епидемиолошких мјера, a издата су и...

ПУ Фоча: Повећан број прекршаја јавног реда и мира

На подручју Полицијске управе Фоча у периоду јануар-септембар ове године евидентирано је за 2,2 одсто више кривичних дјела него у истом периоду...

Карате: Бронза за Фочанку на Првенству Србије

Каратисткиња фочанског “Нипона” Валентина Вуковић освојила је бронзану медаљу на Првенству Србије за кадете и јуниоре, које је одржано у Крагујевцу у...

Краће радно вријеме угоститељских објеката

Радно вријеме угоститељских објеката у Републици Српској, одлуком Републичког штаба за ванредне ситуације, ограничава се на период од 6.00 од 22.00 часова.

Школе у Српској затворене седам дана

Школе у Републици Српској биће затворене седам дана због погоршане епидемиолошке ситуације, одлучио је данас Републички штаб за ванредне ситуације.