Насловна Друштво Краљ Чачка први пут наступио у Фочи

Краљ Чачка први пут наступио у Фочи

2 C
Foča

Захваљајући ОК каравану, публика у Фочи уживала је у необичном дуету акустичне гитаре и контрабаса на концерту Краља Чачка- кантаутора из Србије Ненада Марића.

ОК караван је неки вид замјене за ОК фест, који ове године није одржан због епидемије вируса корона, а своје путовање широм БиХ почео је из Фоче.

Краљ Чачка каже да је од пријатеља који су били на ОК фесту на Тјентишту о том фестивалу чуо све најљепше, те да му је драго што и на овај начин учествује у тој причи.

„Сви смо, у овој ситуацији која није сјајна, присиљени да се сналазимо како умијемо. Ово је претпостављам силом нужде, и музичари и организатори су присиљени на ово рјешење за које можемо рећи да је  компромисно“, каже Марић.

Поручио је да ће врло радо, када прође пандемија и уколико добије позив, доћи и на Тјентиште на ОК фест и то у ширем саставу.

На концерту у Градском позоришту у Фочи, који је одржан уз поштовање мјера заштите од вируса корона, наступио је уз пратњу свог контрабасисте Миладина Стојковића.

Првог дана ОК каравана у Фочи је приказан и документарни филм „Туста“, режисера Андреја Коровљева, о Бранку Чрнцу Тусти-фронтмену легендарног панк бенда из Пуле „КУД Идијоти“, а отворена је и изложба фотографија “ОК фест ретроспектива“, аутора Марка Ристића и Ведрана Шевчука.

Програм ОК каравана на првој станици у Фочи завршава се данас пројекцијом филма „Небеска тема – прича о Влади Дивљану“, режисера Младена Матичевића и промоцијом књиге Душана Весића „Бунт деце социјализма“.

Дводневни програм у Фочи, ОК тим организовао је у сарадњи са Центром за културу и информисање.

Последњи текстови

Почиње вакцинација против сезонског грипа

Регионални центар Института за јавно здравство Фоча набавио је 1.200 доза вакцина за бесплатну вакцинацију, те 150 доза комерцијалне вакцине.

Учесници избора у Фочи оцјењују резултате

У будућем сазиву фочанског парламента одборнике ће, на основу прелиминарних и још непотпуних резултата локалних избора, имати девет странака.

УБ Фоча: Контакт телефони за информације о стању хоспитализованих

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске објавило је контакт бројеве телефона здравствених установа посредством којих грађани могу добити информације у вези...

ПУ Фоча: Обиљежен Аранђеловдан

Полицијска управа Фоча, у складу са епидемиолошком ситуацијом, обиљежила је крсну славу Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Аранђеловдан. У Храму...

Радовић:Будућност дјеце једина инвестиција друштва која се исплати

Комплетна друштвена заједница, појединци и институције које се баве дјецом дужне су радити и доносити одлуке које су најбоље за дијете и...