Naslovna Društvo Kralj Čačka prvi put nastupio u Foči

Kralj Čačka prvi put nastupio u Foči

3 C
Foča

Zahvaljajući OK karavanu, publika u Foči uživala je u neobičnom duetu akustične gitare i kontrabasa na koncertu Kralja Čačka- kantautora iz Srbije Nenada Marića.

OK karavan je neki vid zamjene za OK fest, koji ove godine nije održan zbog epidemije virusa korona, a svoje putovanje širom BiH počeo je iz Foče.

Kralj Čačka kaže da je od prijatelja koji su bili na OK festu na Tjentištu o tom festivalu čuo sve najljepše, te da mu je drago što i na ovaj način učestvuje u toj priči.

„Svi smo, u ovoj situaciji koja nije sjajna, prisiljeni da se snalazimo kako umijemo. Ovo je pretpostavljam silom nužde, i muzičari i organizatori su prisiljeni na ovo rješenje za koje možemo reći da je  kompromisno“, kaže Marić.

Poručio je da će vrlo rado, kada prođe pandemija i ukoliko dobije poziv, doći i na Tjentište na OK fest i to u širem sastavu.

Na koncertu u Gradskom pozorištu u Foči, koji je održan uz poštovanje mjera zaštite od virusa korona, nastupio je uz pratnju svog kontrabasiste Miladina Stojkovića.

Prvog dana OK karavana u Foči je prikazan i dokumentarni film „Tusta“, režisera Andreja Korovljeva, o Branku Črncu Tusti-frontmenu legendarnog pank benda iz Pule „KUD Idijoti“, a otvorena je i izložba fotografija “OK fest retrospektiva“, autora Marka Ristića i Vedrana Ševčuka.

Program OK karavana na prvoj stanici u Foči završava se danas projekcijom filma „Nebeska tema – priča o Vladi Divljanu“, režisera Mladena Matičevića i promocijom knjige Dušana Vesića „Bunt dece socijalizma“.

Dvodnevni program u Foči, OK tim organizovao je u saradnji sa Centrom za kulturu i informisanje.

Poslednji tekstovi

Učesnici izbora u Foči ocjenjuju rezultate

U budućem sazivu fočanskog parlamenta odbornike će, na osnovu preliminarnih i još nepotpunih rezultata lokalnih izbora, imati devet stranaka.

UB Foča: Kontakt telefoni za informacije o stanju hospitalizovanih

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske objavilo je kontakt brojeve telefona zdravstvenih ustanova posredstvom kojih građani mogu dobiti informacije u vezi...

PU Foča: Obilježen Aranđelovdan

Policijska uprava Foča, u skladu sa epidemiološkom situacijom, obilježila je krsnu slavu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Aranđelovdan. U Hramu...

Radović:Budućnost djece jedina investicija društva koja se isplati

Kompletna društvena zajednica, pojedinci i institucije koje se bave djecom dužne su raditi i donositi odluke koje su najbolje za dijete i...

U Srpskoj trodnevna žalost

Vlada Republike Srpske donijela je Zaključak kojim proglašava trodnevnu žalost u Srpskoj 20, 21. i 22. novembra zbog upokojenja Njegove svetosti patrijarha...