Насловна Друштво Креће реконструкција водовода у Миљевини

Креће реконструкција водовода у Миљевини

32.1 C
Foča

Уговор о извођењу радова на реконструкцији водоводне мреже у Миљевини у дужини од четири километра, чиме ће бити ријешен проблем водоснабдијевања у овом насељу, потписан је у Фочи. Вриједност уговора, који су потписали начелник општине Милан Вукадиновић и извођач радова, бијељинско предузеће „Инстел“, је 512.000 марака без ПДВ-а.

Мјештани Миљевине годинама су мучили муку са несташицом воде за пиће. Ранијом изградњом главног изворишта Крупица у оквиру друге фазе пројекта реконструкције водовода повећан је доток воде у насеље, али су због дотрајале секундарне мреже губици воде и даље били велики.

Наставком пројектне фазе проблем водоснабдијевања требало би да буде трајно ријешен, каже начелник општине Милан Вукадиновић.

-На овај начин ћемо да ријешимо тај проблем који је горући за становнике насеља Миљевина-рекао је Вукадиновић.

Изабрани извођач радова, фирма „Инстел“ из Бијељине одмах ће по потписивању уговора кренути у фазу припреме, а по увођењу у посао почети са реализацијом пројекта чији је рок завршетка 12 мјесеци.

-Радимо примарну и секундарну мрежу, санацију постојеће мреже и каптажу-навeо је директор предузећа „Инстел“ Владимир Гутић.

Дио посла обавиће и фочанско водоводно предузеће „Извор“.

-Свакако да ћемо урадити свој дио, а то је уградња неких 120 кућних прикључака и водити рачуна да проширимо водоводну мрежу за оне људе који имају лоше снабдијевање водом-рекао је директор предузећа Миомир Бојат.

Реконструкција водоводне мреже у Миљевини, којом се наставља друга фаза обнове водовода у Фочи, финансира се грантом Европске инвестиционе банке у оквиру пројекта „Водоводна и канализациона инфраструктура у Републици Српској“ који готово деценију широм локалних заједница реализује Влада РС.

Посљедњи текстови

СНСД Фоча: Три кандидата за посланике на предстојећим изборима

На предстојећим Општим изборима кандидати општинског одбора Савеза независних социјалдемократа Фоча за посланике у Народној скупштини Републике Српске биће Ненад Лаловић и...

Град уништио усјеве у Закмуру

           Фото: Илустрација Невријеме које је јуче захватило подручје Закмура нанијело је огромну штету на усјевима и воћњацима.

Аква парк “Ушће”: Базени од сутра раде од 9,00

Базени Аква парка „Ушће“ у Фочи од сутра ће радити од 9,00 до 19,00 часова. Како је саопштила Управа...

Због обиљежавања паркинг простора уклонити возила из Шантићеве улице

Општинско Одјељење за просторно уређење и стамбено-комуналне послове саопштило је да су за сутра планирани радови на обиљежавању паркинг простора у Шантићевој...

Нова туристичка атракција у Фочи

Нови туристички производ Фоче је вожња Дрином кајацима и кануима. То је данас промовисано организацијом „Кајак кану Дрина феста“, чиме се жељело...