Насловна Друштво Крсна слава Богословског факултета: Квалитет наставе и у ванредним околностима

Крсна слава Богословског факултета: Квалитет наставе и у ванредним околностима

9.4 C
Foča

Светом литургијом и славским обредом у Храму Светог Саве у Фочи Православни Богословски факултет „Светог Василија Острошког“ прославио је крсну славу, Василијевдан. Због ванредног стања и епидемиолошке ситуације у Српској, ове године изостала је свечана академија и традиционална додјела диплома свршеним студентима, мастерима и магистрима ове високошколске установе.

Православни Богословски факултет протекла два мјесеца, када су због епидемије вируса корона и ванредног стања затворене образовне установе, организовао је онлајн наставу. Преко мјелова, друштвених мрежа и мобилних апликација успјели су да одрже континуитет наставног процеса. У јуну када факултет поново отвори своја врата, студенти ће излазити на испите, а они који су дипломирали тада ће моћи да преузму дипломе, каже декан Факултета Владислав Топаловић:

-Задовољни смо одвијањем наставе, а пред нама стоје испитни рокови које ће студенти полагати на факултету. То нам мало представља проблем, јер имамо доста студената из сусједних земаља и иностранства. Надам се да ће епидемија и све ванредне околности, уз Божију помоћ и молитве Светог Василија Острошког, ускоро проћи и да ћемо се вратити нормалном живиоту и раду-рекао је Топаловић.

Онлајн настава није утицала на активност студената. Иако је изостао априлски рок, студенти се вриједно спремају за јунске и јулске испите. Међу њима и студент треће године, Драган Мркшић, из Осијека у Хрватској.

-Онлајн настава је добра и квалитетна, без проблема се прати. Студенти нису ни у ком смислу у потешкоћи,  а ова ситуација која нас је све задесила бар може да се искористи за учење и спремање испита-рекао је Мркшић.

Богословски факултет у Фочи, под омофором Светог Василија Острошког већ 26 година успјешно истрајава на путу развоја богословља, наставе и науке. Одшколовао је бројне вјероучитеље, свештенике, пастире и епископе Српске православне цркве и произвео квалитетан сопствени кадар. Горан Вучковић из Бијељине, који је са најбољим оцјенама завршио основне и мастер студије у Фочи, недавно је постао асистент на факултету.

-Имам ту част да сам добио запослење на факултету и све вријеме које сам у Фочи провео за мене је било плодотворно. Свима бих препоручио да упишу Богословски факултет овдје у Фочи, јер су моја искуства била лијепа и током студирања, а и сада као члана акдемске заједнице и добрих професора који су и мени предавали-истакао је Вучковић.

Богословски факултет у Фочи основан је 1994. године, а сматра се насљедником Сарајевске богословије, која је постојала од 1882. до 1941. године. На једној од три високошколске установе Српске православне цркве знање тренутно стиче више од 300 студената из бројних земаља у окружењу и Европе.

Последњи текстови

Састанак извршног комитета СНСД-а у Фочи- Додик: Србија прихватила заједничку градњу “Бук Бијеле”

У Фочи је днас одржан састанак Извршног комитета СНСД-а са руководством општинских и градских одбора СНСД-а, начелницима и градоначелницима из ове странке...

Универзитетска болница Фоча-стратешки интерес Републике Српске

У Универзитетској болници Фоча озваничен је почетак рада поликлинике, са више од двадесет специјалистичких амбуланти и савременом опремом, који је дио великог...

Економски факултет Пале уписује нову генерацију студената

Економски факултет Универзитета у Источном Сарајеву на трагу традиције коју баштини од 1952. године и оснивања Економског факултета у Сарајеву, више од...

Шеранић и Машић задовољни одговором на епидемиолошку кризу

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић је, након састанка са начелником општине Фоча Радисавом Машићем, изразио задовољство начином на...

Облачно уз кишу са грмљавином

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће прије подне бити претежно облачно са сунчаним интервалима, а око подне очекује се киша,...