Насловна Друштво Локални парламент размотрио информацију о асфалтној бази, чека се одговор Министарства

Локални парламент размотрио информацију о асфалтној бази, чека се одговор Министарства

37.6 C
Foča

Скупштина општине Фоча на данашњој сједници разматрала је информацију о активностима везаним за градњу асфалтне базе у Индустријској зони „Брод на Дрини“.

Истакнуто је да инвеститор предузеће „Србињепутеви“ у досадашњој фази градње не посједује сву потребну документацију, те да се од надлежног министарства још увијек чека одговор о овој проблематици.

Одборници су упознати да је инвеститор, након измјене регулационог плана, од Општине Фоча затражио сагласност о урбанистичко-техничким условима за изградњу асфалтне базе због комплетирања документације за израду локацијских услова за производњу асфалта, коју издаје Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске.

У информацији се истиче да је Одјељење за просторно уређење, стамбено-комуналне послове од ресорног министарства затражило мишљење са прецизним мјерљивим параметрима о утицају асфалтне базе на животну средину прописаним законима и другим актима и прописима из те области.

Министарству је достављен закључак са претходне сједнице локалног парламента, као и записник са састанка у МЗ Брод на Дрини, током којег су мјештани тог насеља протестовали због изградње асфалтне базе, наведено је између осталог у информацији.

Из локалне управе позвали су заинтересоване грађане да дођу у просторије Општине и да се уколико имају недоумице увјере у све што је до сада урађено по овом питању.

-Чекамо одговор из Министарства и на некој од наредних сједница имаћемо информацију за одборнике и све становнике МЗ Брод-рекао је током обраћања одборницима начелник општине Милан Вукадиновић.

Подсјећамо, крајем јуна, мјештани насеља Брод на Дрини протестовали су због изградње асфалтне базе у Индустријској зони „Брод на Дрини“, тражећи од надлежних забрану градње и измјештање постојећих постројења са те локације.

Посљедњи текстови

Добротворна улична свирка за Ивану Бјелогрлић

Дјечија играоница „Звјездица“ организоваће сутра на Тргу краља Петра у Фочи добротворну  уличну свирку, на којој ће се прикупљати новчана средства за...

СРД „Младица“: Почиње школа риболова

Спортско-риболовно друштво „Младица“ организује бесплатну школу риболова за дјецу узраста од седам до 14 година, која ће почети у понедјељак, 2. августа.

ПУ Фоча: Прву половину године обиљежио повећан број саобраћајних несрећа

Полицијска управа Фоча у протеклих шест мјесеци евидентирала је 43 саобраћајне несреће више него у истом периоду прошле године. У благом порасту...

У Фочи велики одзив за потписивање петиције

Петицију против одлуке високог представника Валентина Инцка о наметању закона о кажњавању негирања геноцида у Фочи је од синоћ потписало више стотина...

Ђоковићев тениски центар помаже ТК “Фоча”

Бојан Божовић, спортски директор Тениског центра „Новак“ у Београду и власник Тениске академије „Божовић“ у Цириху најавио је сарадњу те двије познате...