Насловна Друштво Мале хидроелектране помогле Универзитетску болницу Фоча

Мале хидроелектране помогле Универзитетску болницу Фоча

-10 C
Foča

Универзитетска болница Фоча добила је шест апарата за праћење виталних функција и ламинарну комору за припрему онколошких лијекова чија је вриједност 90.000 марака. Вриједну опрему обезбиједиле су четири мале хидроцентрале са подручја општине Фоча у циљу помоћи напорима болничког особља у борби против вируса корона.

Уз помоћ савремених апарата љекари фочанске болнице моћи ће, без напора, да прате и извјештавају о виталним функцијама тешких пацијената током лијечења, као и обољелих од ковида 19. Мониторинг опрема има велику улогу на одјељењима интензивне његе и онкологије.

-Опрему ћемо користити тренутно у ковид јединици интензивног лијечења гдје су критично обољели пацијенти који захтијевају мониторинг кардиоваскуларног система, функцију јетре, бубрега и других органа који су оштећени у таквим систуацијама. Зато морамо пратити стање тих пацијената, а без мониторинга ми смо „слијепи“- рекла је начелница Одјељења за анестезију и реанимацију Универзитетске болнице Фоча, Вања Старовић.

Набавка ламинарне коморе од изузетне је важности у лијечењу онколошких пацијента.

-Онколошки пацијенти захтијевају интензивно лијечење јер је за њих вријеме веома важан фактор. Да бисмо могли да их адекватно лијечимо неопходно је да се прати стање и да сви лијекови буду припремљени на вријеме уз помоћ ламинарнe коморe-појаснила је начелница Онколошког одјељења УБ Фоча, Јелена Владичић Машић.

Власници четири мале хидроцентрале са подручја Фоче, међу којима су „ЕРС“, „Електрос“, „Симинг трејд“ и „Хидроинвест“ нашли су се међу првим донаторима који су у вријеме пандемије вируса корона притекли у помоћ Универзитетској болници у којој се лијече пацијенти са регије Горње Подриње и цијеле Херцеговине.

-Колеге су дошле на идеју да у вријеме пандемије помогнемо болници у Фочи, стубу борбе са вирусом корона. Сви смо се удружили и донирали онолико колико смо могли-рекао је директор хидроелектране „ЕРС“ Мирослав Дивчић.

Директор Универзитетске болнице Фоча Радмил Марић уручио је донаторима захвалнице на опреми која ће и након борбе са вирусом корона помагати љекарима да правовремено реагују и спасавају животе најугроженијих пацијената.

-Са овом изузетно вриједном и неопходном опремом квалитет лијечења наших пацијената подићи ћемо на виши ниво-истакао је Марић.

Болници у Фочи недавно је за реконструкцију и припрему простора ковид одјељења Компензациони фонд Републике Српске одобрио више од пола милиона марака.

Посљедњи текстови

Мештревац добио струју, настављена поправка далековода

Сви кварови на далеководу Мештревац отклоњени су и потрошачи у том фочанском селу имају струју, потврђено је за Радио Фочу у електродистрибутивној...

Заваит и дио Челебића добили струју, почела поправка далековода у Мештревцу

Радници фочанске Електродистрибуције успјели су да отклоне кварове на дијелу електромреже, па су након више дана електричну енергију добили мјештани Заваита и...

Миљевина: Први пут пливање за Часни крст

У Миљевини ће на Богојављење, у уторак 19. јануара, први пут бити одржано пливање за Часни крст, што је уједно и први...

Крсто Ивановић искључен из фочанског ДНС-а

Предсједништво ОО Демократског народног савеза Фоча искључило је из чланства ове партије Крста Ивановића због кршења Статута и непоштовања одлука органа странке,...

Снијег узроковао нове кварове на далеководима

Због снијега који је јуче падао на подручју Фоче, без електричне енергије су Тјентиште, Бунови, Козја Лука, Брусна, Годијено и Слатина. Без...