Насловна Друштво Машић: Људи да схвате да вирус није негдје далеко

Машић: Људи да схвате да вирус није негдје далеко

23 C
Foča

Чињеница да су двије особе из Фоче, које се налазе на лијечењу у Унивезитетском клиничком центру у Бањалуци, позитивне на вирус корона, битно је промијенила епидемиолошку ситуацију у овој општини у којој до сада није било обољелих од ковида 19, истакнуто је на данашњој сједници Општинског штаба за ванредне ситуације.

На сједници је наведено да су особе које су биле у контакту са позитивним на вирус корона стављени у кућну изолацију, те да се чекају резултати њиховог тестирања.

Начелник општине Радисав Машић каже да је ово разлог да се ситуација уозбиљи и да људи схвате да вирус није негдје далеко.

„Због тога ће мјере које су већ прописане и које струка стално форсира од данас бити строже примјењиване. Комунална полиција и полиција МУП-а до сада су углавном упозоравали, а од данас ће кажњавати, јер једини начин да зауставимо ширење вируса корона да поштујемо све мјере“, истакао је Машић.

Он је додао да ће иснпекција вршити појачану контролу придржавања мјера и у свим оним објектима којима је након ублажавања ограничења одобрен рад.

Слично као за првомајске празнике, у Фочи ће нерадни дан за све трговине бити и субота, 9. мај, који се слави као Дан побједе над фашизмом, али и као Дан општине Фоча.

„Тог дана радиће само пијаца и то за продавце из наше општине. Обавезали смо предузећа „Комуналац“ и „Извор“ да очисте пијацу и да је дезинфикују, а сви који буду долазили на пијацу мораже строго да се придржавају свих мјера“, рекао је Машић.

Са састанка Штаба је поручено да се настављају редовни послови прања улица и дезинфекције јавних површина и то за вријеме полицијског часа.Дезинфекција Универзитетске болнице, Дома здравља и осталих јавних повшрина врши се понедјељком, сриједом и петком. 

Последњи текстови

У току уређење локалних путева

У Фочи је у току санација локалних и некатегорисаних путева, као и реконструкција градских улица у оквиру праве фазе Програма уређења градског...

Крв даровало 20 припадника ПУ Фоча

Акцији добровољног давања крви МУП-а Српске данас се у Служби за трансфузијску медицину у фочанској Универзитетској болници одазвало 20 припадника Полицијске управе...

Облачно са кишом

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити облачно са кишом, пљусковима и локално обилнијим падавинама, уз пад температуре.

До краја септембра повремене обуставе саобраћаја на подручју Фоче

Због санације саобраћајница оштећених током реконструкције градске водоводне мреже, до 30. септембра долазиће до повремених обустава саобраћаја на градском подручју, саопштено је...

ОК Фест помјерен за јули наредне године

Седми Нектар ОК Фест, који је требало да почне за неколико дана на Тјентишту, отказан је због погоршане епидемиолошке ситуације у Српској...