Насловна Друштво Медицински факултет: Промовисани млади доктори, магистри и мастери

Медицински факултет: Промовисани млади доктори, магистри и мастери

11.6 C
Foča

Медицински факултет у Фочи, један од стубова развоја медицине, медицинске едукације, истраживања и академског живота у Републици Српској поносан је на 104 нова дипломца, магистре и мастере четири студијска програма.

На церемонији у Градском позоришту дипломе је добило 40 доктора медицине, 12 доктора стоматологије, 30 професора специјалне едукације и рехабилитације, 22 дипломирана медицинара здравствене његе и четири магистра и мастера на студијском програму здравствена њега.

Међу дипломцима који су постигли најбоље резултате током студија је Билећанка Тамара Пиљевић са просјеком оцјена 9,38 на студијском програму Медицина. Труд се исплатио, на посао није чекала.

-Било је тешко, много различтиих емоција, и љутње и туге и стрепње, али и радости. Било је доста непроспаваних ноћи, међутим на крају када се све то заврши, схватите да је вриједило. Ја сам већ почела да радим у Дому здравља у Херцег Новом, имала сам ту срећу, сада осјетим задовољство и да ми није жао уложених дана и година, сада је све лакше и са мање стреса-рекла је Пиљевићева.

На свом двадесетосмогодишњем путу развоја Медицински факултет израстао је у средишње медицинско училиште у Српској. На овој високошколској установи посебно су поносни на садашње и бивше студенте, све љекаре, научне раднике и професоре који су својим трудом и радом омогућили да факултет постане центар стручности Републике Српске.

-Из године у годину долазе нам добра дјеца, интересовање не јењава. Већ на улазном тесту су то већ одликаши, добар материјал се лако обликује, касније су то достојни академски грађани који када изађу са овог факултета своје знање и вјештине стављају у службу друштва, хуманости. Факултет је добар примјер како у једној малој заједници направити амбициозну средину у којој остају млади људи. Трудићемо се да у будућности кроз отварање још веће понуде у смислу проширивања наших студијских програма и осталог што више младих људи овдје задржимо и да то буде један замајац развоја овог источног дијела Републике Српске-рекао је декан факултета Дејан Бокоњић.

Дипломце четири студијска програма који су током школовања постигли најбоље резултате Факултет је новчано наградио. Међу њима су Тамара Пиљевић(9,38) студијски програм Медицина, Теодора Мијановић(9,63) и Ђурђина Ћиковић (9,10)студијски програм Стоматологија, Сања Јевтић (8,94) студијски програм Здравствена њега, Невена Ашћерић(9,46) и Маја Пантовић(8,34) студијски програм Специјална едукација и рехабилитација.

Посљедњи текстови

Сутјеска боља од Слободе

Кошаркаши Сутјеске савладали су на свом терену Слободу 73 из Новог Града резултатом 62:55 у 7. колу Прве лиге Републике Српске.

Сутјеска и Власеница не заборављају Саву- сутра меч у његову част

Фудбалери Сутјеске и Власенице одиграће у Фочи сутра пријатељску утакмицу у знак сјећања на голмана Миливоја Савића, који је носио дрес ова...

Полиција упозорава на опасност употребе оружја

Недавно убиство дјечака, а затим и пуцњава у центру Фоче, показали су да је нелегално ватрено оружје и те како присутно међу...

Кошаркаши дочекују Слободу 73 из Новог Града

Кошаркаши Сутјеске сутра ће угостити новоградску Слободу 73 у седмом колу Прве лиге Републике Српске. Фочаци су на четвртом...

Одбојкашице славиле другу побједу, сутра дочекују Инову

У заосталој утакмици петог кола Прве лиге Републике Српске одбојкашице Маглића на гостовању у Билећи савладале су Херцеговац резултатом 3:2.