Насловна Друштво Медицински факултет Фоча: Међународни конгрес и Симпозијум окупио око 600 стоматолога

Медицински факултет Фоча: Међународни конгрес и Симпозијум окупио око 600 стоматолога

7.7 C
Foča

Међународни конгрес доктора стоматологије и Симпозијум рестауративне стоматологије и ендодонције путем вебинара окупио је око 600 стоматолога из земаља региона, а предавачи су професори са универзитета из Београда, Скопља, Загреба, Бањалуке, Источног Сарајева и Приштине са привременим сједиштем у Косовској Митровици.

Скуп на коме је заступљено више од 30 научних радова организовао је Медицински факултет Фоча, а због тренутне епидемиолошке ситуације одржава се онлајн.

Помоћник декана Медицинског факултета Фоча за студијски програм Стоматологија Никола Стојановић истакао је да је та високошколска установа својим радом и организацијом научних и стручних скупова постала препознатљива у земљи и региону.

-Изазовно вријеме у којем се налазимо онемогућило нас је да се скуп одржи на класичан начин, али смо добили подстрек да наставимо са организацијом оваквих сусрета, будући да је смањен број континуираних едукација за докторе стоматологије-рекао је Стојановић.

Он је додао да ће током предавања бити обрађене различите теме и приказане новине из области стоматологије које ће стоматолозима омогућити боље разумијевање, прихватање и практичну примјену савремених научних принципа.

Предсједник Научног одбора Конгреса Јелена Крунић нагласила је да Медицински факултет у Фочи има дугу традицију организовања програма континуиране едукације за докторе стоматологије.

-Поносни смо јер смо на једном мјесту окупили еминентне предаваче са седам универзитета и захваљујући њиховој посвећености стоматолошкој струци и науци у могућности смо да прикажемо програм који доноси најновија достигнућа из различитих области стоматологије-рекла је Крунићева.

Међународни конгрес доктора стоматологије и Симпозијум рестауративне стоматологије и ендодонције организован је у оквиру манифестације „Дани стоматологије Републике Српске“.

Посљедњи текстови

Вечерас годишњи концерт Основне музичке школе

У Градском позоришту у Фочи вечерас ће бити одржан годишњи концерт фочанске Основне музичке школе, на коме ће наступити више од 60...

Пионири Сутјеске најбољи у лиги Херцеговине

Пионири Фудбалског клуба Сутјеска освојили су прво мјесто у подручној лиги Херцеговине. Млади таленти из Фоче на десет утакмица...

Без струје сутра дио горњег Обилићева и Козја Лука са околином

Због санације нисконапонске мреже сутра ће без напајања електричном енергијом бити дио горњег Обилићева. Струје неће бити од 9.00...

Отворена изложба о Овчарско-кабларској “Светој Гори”

Српски манастири Овчарско-кабларске клисуре вијековима су чувари  вјере и националног идентитета, а својом мјешавином умјетничких стилова из разних историјских епоха свједоче о...

Наредна два дана у Биоковима прекиди у електроснабдијевању

На подручју Биокова наредна два дана долазиће до прекида у електроснабдијевању у периоду од 9.00 до 15.00 часова. Потрошачи...