Насловна Друштво Медицински факултет Фоча: Међународни конгрес и Симпозијум окупио око 600 стоматолога

Медицински факултет Фоча: Међународни конгрес и Симпозијум окупио око 600 стоматолога

11.6 C
Foča

Међународни конгрес доктора стоматологије и Симпозијум рестауративне стоматологије и ендодонције путем вебинара окупио је око 600 стоматолога из земаља региона, а предавачи су професори са универзитета из Београда, Скопља, Загреба, Бањалуке, Источног Сарајева и Приштине са привременим сједиштем у Косовској Митровици.

Скуп на коме је заступљено више од 30 научних радова организовао је Медицински факултет Фоча, а због тренутне епидемиолошке ситуације одржава се онлајн.

Помоћник декана Медицинског факултета Фоча за студијски програм Стоматологија Никола Стојановић истакао је да је та високошколска установа својим радом и организацијом научних и стручних скупова постала препознатљива у земљи и региону.

-Изазовно вријеме у којем се налазимо онемогућило нас је да се скуп одржи на класичан начин, али смо добили подстрек да наставимо са организацијом оваквих сусрета, будући да је смањен број континуираних едукација за докторе стоматологије-рекао је Стојановић.

Он је додао да ће током предавања бити обрађене различите теме и приказане новине из области стоматологије које ће стоматолозима омогућити боље разумијевање, прихватање и практичну примјену савремених научних принципа.

Предсједник Научног одбора Конгреса Јелена Крунић нагласила је да Медицински факултет у Фочи има дугу традицију организовања програма континуиране едукације за докторе стоматологије.

-Поносни смо јер смо на једном мјесту окупили еминентне предаваче са седам универзитета и захваљујући њиховој посвећености стоматолошкој струци и науци у могућности смо да прикажемо програм који доноси најновија достигнућа из различитих области стоматологије-рекла је Крунићева.

Међународни конгрес доктора стоматологије и Симпозијум рестауративне стоматологије и ендодонције организован је у оквиру манифестације „Дани стоматологије Републике Српске“.

Посљедњи текстови

Сутјеска боља од Слободе

Кошаркаши Сутјеске савладали су на свом терену Слободу 73 из Новог Града резултатом 62:55 у 7. колу Прве лиге Републике Српске.

Сутјеска и Власеница не заборављају Саву- сутра меч у његову част

Фудбалери Сутјеске и Власенице одиграће у Фочи сутра пријатељску утакмицу у знак сјећања на голмана Миливоја Савића, који је носио дрес ова...

Полиција упозорава на опасност употребе оружја

Недавно убиство дјечака, а затим и пуцњава у центру Фоче, показали су да је нелегално ватрено оружје и те како присутно међу...

Кошаркаши дочекују Слободу 73 из Новог Града

Кошаркаши Сутјеске сутра ће угостити новоградску Слободу 73 у седмом колу Прве лиге Републике Српске. Фочаци су на четвртом...

Одбојкашице славиле другу побједу, сутра дочекују Инову

У заосталој утакмици петог кола Прве лиге Републике Српске одбојкашице Маглића на гостовању у Билећи савладале су Херцеговац резултатом 3:2.