Насловна Сервис Мештревац одсјечен- сутра почиње чишћење пута

Мештревац одсјечен- сутра почиње чишћење пута

-9 C
Foča

Сњежне падавине узрoковале су велики број кварова на електромрежи на подручју општине Фоча, па је доста села остало без струје, а и локална путна мрежа у вишим предјелима је тешко или никако проходна.

Све расположиве снаге Електродистрибуције су на терену и улажу максималне напоре да отклоне  кварове на далеководима, а отежавајућу околност представљају неприступачан терен и тешко проходни путеви због снијега.

Најкритичније је на подручју Мештревца, који је већ неколико дана одсјечен од остатка општине и без струје.

Начелник општине Милан Вукадиновић каже да се чека тешка механизација и да би у току сутрашњег дана требало да почне чишћење тог правца.

„На подручју Мештревца сметови су и преко метар и чекамо тешку маханизацију, која би требала у раним јутарњим сатима да чисти тај пут да бисмо успјели деблокирати то подручје. Сва остала подручја, упућене су машине гдје год је потребна та механизација, тако да очекујемо да ћемо  у наредним данима имати све под контролом. Позивам све предсједнике мјесних заједница, гдје год је проблем са сњежним сметовима, да се јаве и ми ћемо колико нам могућности буду дозвољавале упутити механизацију да се прочисте путеви“, рекао је Вукадиновић.

Радници Електродистрибуције успјели су да отклоне велики број кварова на далеководима, а без струје су и даље Заваит, Мештревац, Закмур и села у околини Миљевине.

Посљедњи текстови

Нови квар на далеководу Заваит

Због квара на далеководу који електричном енергијом напаја подручје Заваита, мјештани тог фочанског села понову су без електричне енергије.

Мештревац добио струју, настављена поправка далековода

Сви кварови на далеководу Мештревац отклоњени су и потрошачи у том фочанском селу имају струју, потврђено је за Радио Фочу у електродистрибутивној...

Заваит и дио Челебића добили струју, почела поправка далековода у Мештревцу

Радници фочанске Електродистрибуције успјели су да отклоне кварове на дијелу електромреже, па су након више дана електричну енергију добили мјештани Заваита и...

Миљевина: Први пут пливање за Часни крст

У Миљевини ће на Богојављење, у уторак 19. јануара, први пут бити одржано пливање за Часни крст, што је уједно и први...

Крсто Ивановић искључен из фочанског ДНС-а

Предсједништво ОО Демократског народног савеза Фоча искључило је из чланства ове партије Крста Ивановића због кршења Статута и непоштовања одлука органа странке,...