Насловна Сервис Мештревац одсјечен- сутра почиње чишћење пута

Мештревац одсјечен- сутра почиње чишћење пута

13.9 C
Foča

Сњежне падавине узрoковале су велики број кварова на електромрежи на подручју општине Фоча, па је доста села остало без струје, а и локална путна мрежа у вишим предјелима је тешко или никако проходна.

Све расположиве снаге Електродистрибуције су на терену и улажу максималне напоре да отклоне  кварове на далеководима, а отежавајућу околност представљају неприступачан терен и тешко проходни путеви због снијега.

Најкритичније је на подручју Мештревца, који је већ неколико дана одсјечен од остатка општине и без струје.

Начелник општине Милан Вукадиновић каже да се чека тешка механизација и да би у току сутрашњег дана требало да почне чишћење тог правца.

„На подручју Мештревца сметови су и преко метар и чекамо тешку маханизацију, која би требала у раним јутарњим сатима да чисти тај пут да бисмо успјели деблокирати то подручје. Сва остала подручја, упућене су машине гдје год је потребна та механизација, тако да очекујемо да ћемо  у наредним данима имати све под контролом. Позивам све предсједнике мјесних заједница, гдје год је проблем са сњежним сметовима, да се јаве и ми ћемо колико нам могућности буду дозвољавале упутити механизацију да се прочисте путеви“, рекао је Вукадиновић.

Радници Електродистрибуције успјели су да отклоне велики број кварова на далеководима, а без струје су и даље Заваит, Мештревац, Закмур и села у околини Миљевине.

Посљедњи текстови

Света тајна јелеосвећења у Светосавском храму

Света тајна јелесовећења служиће се сутра у Храму Светог Саве у Фочи од 17.00 часова, најављено је из Црквене општине Фоча.

Бошњаци: У Фочи не осјећамо никакав вид угрожености

Грађани Фоче бошњачке националности из више мјесних заједница данас су одржали састанак са начелником и предсједником Скупштине ове општине Миланом Вукадиновићем и...

Лоша инфраструктура кочи развој дрвопрераде

Дрвопрерађивачки погони, који послују у оквиру Индустријске зоне Брод на Дрини, годинама се суочавају са лошим снабдијевањем водом и струјом и другим...

Регионални избори у Синдикату управе

У оквиру редовних изборних активности, јуче је у Фочи одржана сједница Регионалног одбора Синдиката управе РС за регију Фоча/Вишеград, којом је предсједавао...

Сјећање на погинуле у Кратинама и Козјој Луци

Борачка организација Фоча у петак, 23. априла, обиљежиће 28 година од погибије 11 бораца Миљевинског батаљона Војске Републике Српске у Кратинама код...