Насловна Друштво Миљевина: Озваничен почетак обнове водоводне мреже

Миљевина: Озваничен почетак обнове водоводне мреже

18.6 C
Foča

Увођењем извођача у посао данас је у Миљевини озваничен почетак реконструкције секундарне водоводне мреже, чиме ће бити ријешен проблем водоснабдијевања у том насељу. Радове, чија је укупна вриједност 512.000 КМ без ПДВ-а, изводи бијељинско предузеће „Инстел“, док је дио посла повјерен водоводном предузећу „Извор“ из Фоче.

Директор предузећа „Инстел“ Владимир Гутић истиче је да ће рок завршетка радова бити испоштован.

-Према потписаном уговору рок је 12 мјесеци, али ћемо настојати да радове завршимо у што краћем временском периоду-рекао је Гутић.

Фочанско предузеће „Извор“ задужено је за уградњу кућних прикључака. Планирају и проширење мреже како би већи број домаћинстава имао несметано снабдијевање питком водом.

-Уградићемо 120 прикључака. Зависно од потребе потрошача који се снабдијевају са других изворишта планирамо и уградњу додатних прикључака. Људи који користе воду са изворишта Скакавац већ су исказали потребу и њих ћемо пребацити на водоводну мрежу са изворишта Крупица. Циљ нам је да све потрошаче снабдијемо питком водом-рекао је директор предузећа Миомир Бојат.

Реконструкција водовода у Миљевини приоритетан је пројекат који ће смањити губитке на дистрибутивној мрежи и побољшати квалитет живота грађана, истичу у локалној урави.

-Овај пројекат сигурно ће побољшати снабдијевање водом. Сваки пројекат који је везан за побољшање инфраструктуре локална управа подржава. Пратићемо радове и очекујем побољшање, јер кад се нешто ново уради много значи у сваком смислу-рекао је начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове општине Фоча Ранко Поповић.

Пројекат реконструкције водоводне мреже у Миљевини, којим се наставља друга фаза обнове водовода у Фочи, финансира се грантом Европске инвестиционе банке у оквиру пројекта „Водоводна и канализациона инфраструктура у Републици Српској“ који реализује Влада РС.

Посљедњи текстови

На спорстком терену у Миљевини постављени рефлектори и трибине

Напорима младих из Миљевине и Удружења грађана Миљевина на спортском терену Основне школе „Свети Сава“ у овом насељу постављени су рефлектори. 

У августу повећан број саобраћајних несрећа и прекршаја јавног реда и мира

На подручју Полицијске управе Фоча број саобраћајних незгода и прекршаја јавног реда и мира у августу је повећан у односу на исти...

Општина суфинансира будуће приправнике- ускоро јавни позив послодавцима

Више од стотину младих Фочака са високом стручном спремом немају одрађен приправнички стаж, па је локална управа одлучила да распише јавни позив...

Грађани предлажу и сами бирају пројекат који ће се финансирати

Пунољетни грађани Фоче имаће прилику да поднесу приједлог за рјешавање неког од проблема у својој локалној заједници чија вриједност не прелази 20.000...

Чајничанин ухапшен због прања новца

Полиција у Чајничу ухапсила је Чајничанина чији су иницијали С.Ж. који се сумњичи да је починио кривично дјело прање новца, чиме је...