Насловна Друштво Млади активни лидери у локалним заједницама

Млади активни лидери у локалним заједницама

19 C
Foča

Институт за развој младих КУЛТ спроводи цертификовану обуку младих лидера „Учи, мисли и дјелуј!“ која полазницима нуди могућност стицања самопоуздања, сагледавања својих способности и потенцијала, те развоја осјећаја за одговорност у друштву.

Међу полазницима једногодишње обуке, која младим људима омогућава да постану активни лидери у својој локалној заједници и учествују у рјешавању проблема младих, као и да се припреме за властиту каријеру је и Фочанка Марија Малиш.

Ученица четвртог разреда гимназије током обуке реализовала је локалну грађанску иницијативу и као координатор пројекта указала младим људима на важност активног дјеловања.

– У току обуке кроз пројекат „Здрава будућност“ спровели смо локалну грађанску иницијативу у улици Степе Степановића,  фарбањем постојећег мобилијара и постављањем спортских реквизита, чиме су млади добили могућост да тренирају– рекла је Марија.

Институту за развој младих КУЛТ финансирао је пројекат са 1.700 КМ, а подршку у реализацију дали су млади људима из локалне заједнице.

-Пројекат сам реализовала уз подршку партнерске организације Омладински покрет, волонтера из насеља Самоборска, чланова Асоцијације средњошколаца и општине Фоча – истакла је координаторка пројекта.

Визија Института за развој младих КУЛТ јесте отворено друштво у којем се оспособљени грађани укључују у све процесе одлучивања у јавном животу.

Последњи текстови

Казне угоститељима за непоштовање епидемиолошких мјера

Општинска и републичка инпекција затвориле су један угоститељски објекат у Фочи на седам дана због непоштовања епидемиолошких мјера, a издата су и...

ПУ Фоча: Повећан број прекршаја јавног реда и мира

На подручју Полицијске управе Фоча у периоду јануар-септембар ове године евидентирано је за 2,2 одсто више кривичних дјела него у истом периоду...

Карате: Бронза за Фочанку на Првенству Србије

Каратисткиња фочанског “Нипона” Валентина Вуковић освојила је бронзану медаљу на Првенству Србије за кадете и јуниоре, које је одржано у Крагујевцу у...

Краће радно вријеме угоститељских објеката

Радно вријеме угоститељских објеката у Републици Српској, одлуком Републичког штаба за ванредне ситуације, ограничава се на период од 6.00 од 22.00 часова.

Школе у Српској затворене седам дана

Школе у Републици Српској биће затворене седам дана због погоршане епидемиолошке ситуације, одлучио је данас Републички штаб за ванредне ситуације.