Насловна Друштво Млади засадили 22 саднице липе

Млади засадили 22 саднице липе

22.4 C
Foča

Садњом 22 саднице липе млади из Фоче, окупљени у пројекту „Подршка младима у локалним заједницама БиХ“, обиљежили су Међународни дан планете Земље, чиме су скренули пажњу на значај очувања животне средине.

Саднице су засађене у фочанској мјесној заједници Драгочава, уз десну обалу Ћехотине, на мјесту некадашњег Омладинског излетишта, гдје су у прошлогодишњој акцији засађене саднице бијелог јавора, саопштено је из Локалног тима Фоча, Међународне организације за миграције.

Учесници акције поручили су да животну средину сви треба да чувају, посебно дрвеће и шуме, јер је њихова улога значајна како за производњу кисеоника, тако и за спречавање ерозије и стварање хлада током врелих љетних дана.

Подсјећајући да је у центру Фоче, у Улици 9. маја, постојао дрворед који никад није обновљен, млади су позвали надлежне да на мјестима гдје је уклоњено старо дрвеће засаде нова стабла, на добробит будућих генерација.

Пројекат „Подршка младима у локалним заједницама БиХ“ проводи се у 15 општина у БиХ, а финансира га Међународна организација за миграције.

Посљедњи текстови

Почиње наплата паркинга у ужем центру Фоче

У ужем центру Фоче од четвртка, 14. јула, почиње наплата паркинга на јавним паркиралиштима у двије зоне наплате, саопштено је из предузећа...

У суботу вакцинација против вируса корона без претходног заказивања

У Универзитетској болници Фоча у суботу, 9. јула, биће настављена вакцинација против вируса корона без претходног заказивања. Имунизација ће...

ПУ Фоча: Прије одласка на одмор заштитити имовину

Полицијска управа Фоча позвала је грађане да у сезони годишњих одмора посебну пажњу посвете заштити своје имовине током дужег одсуства, те на...

Миљевина сутра од 9,00 до 15,00 без струје

Подручја Миљевине, Јелеча, Кратина, Оцркавља и Метвина биће без струје сутра од 9,00 до 15,00 часова, најављено је из фочанске Електродистрибуције.

ОО ДЕМОС-а Фоча: Изабрани кандидати за опште изборе

На општим изборима у октобру кандидати Демократског савеза за посланике у Народној скупштини Републике Српске у изборној јединици девет биће Марија Милановић...