Насловна Друштво Млади стекли радна искуства кроз пројекат „Про-Посао“

Млади стекли радна искуства кроз пројекат „Про-Посао“

4.4 C
Foča

Осморо младих из Фоче добили су цертификате о завршеном шестомјесечном пословном ангажману у шест фочанских јавних установа, удружења и приватних предузећа у оквиру пројекта „ Про-Посао “.

Посао је био намијењен за младе од 18 до 35 година који су без запослења, а пројекат су спровели сарајевска невладина организација „Прогрес“ у сарадњи са општином Фоча и њемачком фондацијом „Крила наде“.

Међу полазницима обуке је и Радислав Матовић, који је имао прилику да прве радне вјештине стекне у Агенцији рачуноводствених услуга „Милановић-3“.

-Мислим да је практична обука имала позитиван утицаj не само на нас полазнике, већ и на послодавце, као и да смо захваљујући овом пројекту стекли одређена знања која ће нам бити од користи у будућности – рекао је Матовић.

Полазници  сагласни – задовољни смо практичном обуком, стекли смо потребна знања и практичне вјештине. Послодавци –  пројекат је олакшао пословање у новонасталој ситуацији узрокованом пандемијом ковид-19.

Осим прилике да стекну прве радне вјештине, млади имају могућност да након пола године остану у радном односу код послодаваца.

Пројекат које је општина Фоча реализовала седам година у сарадњи са њемачком фондацијом “Крила наде” и Удружењем “Прогрес”  завршава се ове године.

– У најави су неки нови пројекти, у којима се надамо да ће општина Фоча учествовати, с обзиром на досадашњу сарадњу, која је била успјешна – рекла је начелник општинског Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Бранка Саламадија.

Кроз овај пројекат потписано је укупно 56 уговора о раду на одређено вријеме са 56 полазника и 39 послодаваца, од којих је преко 50 одсто полазника остало у радном односу на неодређено вријеме.  

Посљедњи текстови

Показном вјежбом у Фочи обиљежен Међународни дан цивилне заштите

Показном вјежбом спасавања повријеђених у пожарима и саобраћајним несрећама Одсјек цивилне заштите у Фочи обиљежио је Међународни дан цивилне заштите – 1....

Расте број заражених, појачане контроле

Број особа заражених вирусом корона, код којих је то тестирањем потврђено, у Фочи је са 12, колико их је било прошлог понедјељка,...

Кад се комшијске руке сложе- уредили путеве и електро мрежу

Мјештани пограничних села између Републике Српске и Федерације БиХ у општинама Фоча и Фоча-Устиколина заједничким снагама уредили су локалне путеве и раскресали...

СО Фоча: Нацрт буџета од 11.850.000 КМ упућен у јавну расправу

Одборници Скупштине општине Фоча усвојили су нацрт буџета за ову годину у износу од 11.850.000 КМ и упутили га у јавну расправу,...

Одиграна представа „Идентитлук“

Представа „Идентитлук“ у режији Тање Милетић Оручевић одиграна је у Градском позоришту Фоча. Представа је ауторски пројекат Студија за изведбене умјетности, Народног...