Насловна Друштво Мјесец дана од почетка епидемије: За сада без већих посљедица на стање...

Мјесец дана од почетка епидемије: За сада без већих посљедица на стање запослености

24 C
Foča

На евиденцију Бироа за запошљавање у Фочи у протеклих мјесец дана пријавила су се укупно 33 лица, од којих је тридесет једна особа у том периоду добила отказ од послодавца. Са друге стране, према подацима Одјељења за привреду општине Фоча, у периоду од 15.марта до 15.априла осам занатско-предузетничких радњи привремено је одјавило дјелатност.

Руководилац Бироа за запошљавање општине Фоча Милош Милић појаснио је да у периоду од 16.марта до 15.априла није било великог пораста броја пријављених лица која су добила отказ од послодаваца.

-Укупан број је 33 лица, од којих је 31 особа остала без посла, а већ је била у радном односу. Углавном су то лица која су била запослена у приватном сектору-појаснио је Милић.

У истом периоду, са евиденције Бироа брисано је 29 лица. Двадесет три лица су се запослила, а шест их је избрисано из евиденције по другим основама, најчећше због пензионисања.

-Немамо великих одступања у броју пријављених који су остали без посла у протеклих мјесец дана и оних који су засновали радни однос. Ситуација је добра за сада, вјерујемо и надамо се да ће и даље тако бити-рекао је Милић.

Оптимистичног става су и у Одјељењу за привреду општине Фоча. Разлог за то је, осим тренутног стања запослености, стање у занатско-предузетничкој дјелатности. Од укупно 360 занатско-предузетничких радњи, осам је привремено одјавило дјелатност.

-У питању су четири такси превозника, један аутопревозник, једна занатска радња, један угоститељ и један салон љепоте-навела је Бранка Саламадија, начелник Одјељења.

Иако је рано за анализу стања и сагледавање посљедица епидемије вируса корона на привредни амбијент, у Одјељењу сматрају да ситуација у Фочи за сада није алармантна.

Последњи текстови

Републички штаб: Постојеће мјере остају на снази до 17. августа

Републички штаб за ванредне ситуације донио је данас закључак којим се до 17. августа забрањују сва јавна окупљања у групама већим од...

У Фочи и даље неповољно епидемиолошко стање

На подручју општине Фоча епидемиолошка ситуација и даље је неповољна, али је и све више опорављених лица, тако да је тренутно 67...

Из Таре прикупљено више од тону крупног отпада

Због неодговорних појединаца који у другом по величини кањону у свијету  за собом остављају смеће и остали отпад, ријека Тара све више...

Повријеђен пјешак на путу Фоча-Брод

У саобраћајној незгоди на регионалном путу Фоча-Брод на Дрини у мјесту Брежине повријеђен је пјешак, када га је док се кретао уз...

Спарно и вруће, увече наоблачење

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити сунчано, спарно и вруће, поготово у сјеверним и источним дијеловима, са температуром ваздуха...