Насловна Друштво Мјесец дана од почетка епидемије: За сада без већих посљедица на стање...

Мјесец дана од почетка епидемије: За сада без већих посљедица на стање запослености

8.9 C
Foča

На евиденцију Бироа за запошљавање у Фочи у протеклих мјесец дана пријавила су се укупно 33 лица, од којих је тридесет једна особа у том периоду добила отказ од послодавца. Са друге стране, према подацима Одјељења за привреду општине Фоча, у периоду од 15.марта до 15.априла осам занатско-предузетничких радњи привремено је одјавило дјелатност.

Руководилац Бироа за запошљавање општине Фоча Милош Милић појаснио је да у периоду од 16.марта до 15.априла није било великог пораста броја пријављених лица која су добила отказ од послодаваца.

-Укупан број је 33 лица, од којих је 31 особа остала без посла, а већ је била у радном односу. Углавном су то лица која су била запослена у приватном сектору-појаснио је Милић.

У истом периоду, са евиденције Бироа брисано је 29 лица. Двадесет три лица су се запослила, а шест их је избрисано из евиденције по другим основама, најчећше због пензионисања.

-Немамо великих одступања у броју пријављених који су остали без посла у протеклих мјесец дана и оних који су засновали радни однос. Ситуација је добра за сада, вјерујемо и надамо се да ће и даље тако бити-рекао је Милић.

Оптимистичног става су и у Одјељењу за привреду општине Фоча. Разлог за то је, осим тренутног стања запослености, стање у занатско-предузетничкој дјелатности. Од укупно 360 занатско-предузетничких радњи, осам је привремено одјавило дјелатност.

-У питању су четири такси превозника, један аутопревозник, једна занатска радња, један угоститељ и један салон љепоте-навела је Бранка Саламадија, начелник Одјељења.

Иако је рано за анализу стања и сагледавање посљедица епидемије вируса корона на привредни амбијент, у Одјељењу сматрају да ситуација у Фочи за сада није алармантна.

Последњи текстови

Састанак извршног комитета СНСД-а у Фочи- Додик: Србија прихватила заједничку градњу “Бук Бијеле”

У Фочи је днас одржан састанак Извршног комитета СНСД-а са руководством општинских и градских одбора СНСД-а, начелницима и градоначелницима из ове странке...

Универзитетска болница Фоча-стратешки интерес Републике Српске

У Универзитетској болници Фоча озваничен је почетак рада поликлинике, са више од двадесет специјалистичких амбуланти и савременом опремом, који је дио великог...

Економски факултет Пале уписује нову генерацију студената

Економски факултет Универзитета у Источном Сарајеву на трагу традиције коју баштини од 1952. године и оснивања Економског факултета у Сарајеву, више од...

Шеранић и Машић задовољни одговором на епидемиолошку кризу

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић је, након састанка са начелником општине Фоча Радисавом Машићем, изразио задовољство начином на...

Облачно уз кишу са грмљавином

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће прије подне бити претежно облачно са сунчаним интервалима, а око подне очекује се киша,...