Насловна Друштво Награђени аутори најљепших писама Дједу Мразу

Награђени аутори најљепших писама Дједу Мразу

11.6 C
Foča

У акцији „Пишем писмо Дједу Мразу“ предузеће „Поште Српске“ наградило је ауторе најљепших писама пристиглих из свих крајева Републике Српске. На адресу Радне јединице за поштански саобраћај која обухвата Фочу, Вишеград, Рогатицу, Рудо, Ново Горажде и Чајниче ове године стигло је 536 писама које су послала дјеца предшколског узраста и из нижих разреда основних школа.

Најљепше писмо омиљеном Дједу Мразу стигло је из Рогатице. Написала га је ученица Основне школе „Свети Сава“ Теодора Пајић, која је награђена мобилним телефоном.

Милица Ковач, из фочанске Основне школе „Веселин Маслеша“ освојила је друго мјесто и добила паметни сат, док је Стефану Ћуповићу, ученику Основне школе „Бошко Буха“ из Рудог припао бежични караоке микрофон, као трећа награда.

Највише писама послали су ученици Основне школе „Свети Сава“ из Рогатице и то њих 287. Међу најбројнијим су и писма из Фоче која је послало 126 ученика основних школа „Веселин Маслеша“ и „Свети Сава“.

Уз награде, најмаштовитијим малим писцима подијељено је и 50 новогодишњих пакетића, које им је уручио Дјед Мраз. Нису изостале ни рецитације посвећене зими и празницима.

Директор Радне јединице Фоча „Пошта Српске“ Светислав Ковачевић каже да је циљ новогодишње акције да се код најмлађих развије навика писаног изражавања и љубав према писању, као и да се упознају са начином слања писама.

-Надам се да ћемо и убудуће на овај начин да развијамо навике које су у не тако далекој прошлости постојале. То је да се путем писама честитају празници, да се пишу писма Дједу Мразу и да се на тај начин преносе честитке и новогодишње жеље-рекао је Ковачевић.

Акција „Пишем писмо Дједу Мразу“ организује се посљедњих 14 година. У овогодишњој, „Поште Српске“ вриједним наградама и поклонима обрадовале су више од 500 малишана широм Републике Српске.

Посљедњи текстови

Излазност у Фочи 59,9 одсто

У Фочи је затворено свих 36 бирачких мјеста, од којих је једно за гласање у одсуству, а укупна излазност на општим изборима...

Освештани темељи конака монашке келије у Челебићима

У порти Храма Успења Пресвете Богородице у Челебићима код Фоче  данас су освештани темељи конака монашке келије Светих праведних богородитеља Јоакима и...

ОИК Фоча: До 15,00 часова гласало 40 одсто бирача

На редовним бирачким мјестима у Фочи до 15.00 часова гласало је 6.567 бирача, односно 39,94 одсто, рекао је предсједник Општинске изборне комисије...

До 11,00 часова излазност у Фочи 17 одсто

На биралиштима у Фочи до 11.00 часова гласало је 2.824 бирача, односно 17 одсто од укупно уписаних у бирачки списак, рекао је Радио...

ОИК: Избори почели без проблема, једно изборно мјесто отворено са закашњењем

У општини Фоча једно бирачко мјесто отворено је са закашњењем, док за бирачко мјесто у Поповом Мосту подаци о времену отварања нису...