Насловна Друштво Након седам година, креће Радничка лига у малом фудбалу

Након седам година, креће Радничка лига у малом фудбалу

4.6 C
Foča

Радничка лига у малом фудбалу у Фочи, у којој ће учествовати радни колективи из јавног и приватног сектора, са подручја ове општине, предвиђено је да стартује 6. новембра и да траје до марта наредне године, договорено је на првом састанку Организационог одбора.

Предсједник Организационог одбора Радничке лиге у малом фудбалу, секретар у Фудбалском клубу Сутјеска, Далибор Рашевић каже да је ова идеја наишла на одобравање међу рекреативцима и да је већ 15 екипа, односно радних колектива, најавило учешће.

„Посљедње радничке игре су одржане 2014. године и хтјели смо да покренемо иницијативу, да мало пробудимо радничку класу, чисто због дружења и физичких активности. Свака екипа ће имати свог члана у Скупштини Лиге“, каже Рашевић.

Он појашњава да је планирано да се, након првог дијела такмичења у којем ће играти свако са сваким, одигра и плеј-оф и плеј-аут.

„Имаћемо симболичне награде и пехаре, а на крају ћемо направити дружење свих екипа. Пријаве за учешће се примају до 20. октобра“, навео је Рашевић.

Утакмице ће се играти у Градској дворани, а покровитељ Лиге је локална управа.

Начелник општине Милан Вукадиновић истиче да је циљ овог такмичења дружење, афирмација спорта и развијање спортског духа и физичке активности међу запосленима, како у јавним установама, тако и у приватним предузећима.

„Организациони одбор упутиће свим јавним и приватним предузећима позив за учешће и мислим да ћемо успјети да направимо добро такмичење. У љетном периоду имамо турнире у разним спортовима, док зими оскудијевамо оваквим такмичењима, а такође желим да најавим да ће бити организован и „Божићни турнир“ пред Нову годину“, рекао је Вукадиновић.

Право учешћа у Лиги имаће сви радни колективи који послују на подручју општине Фоча, без обзира гдје је њиховао сједиште, уз услов да чланови фудбалске екипе не могу бити радници са подручја других општина.

Посљедњи текстови

Бесплатно скијање за дјецу из Фоче на скијалиштима на Јахорини и у Чајничу

Општина Фоча обезбиједила је бесплатан превоз и ски пас у Олимпијском центру „Јахорина“, те на скијалишту „Злодо“ код Чајнича, за дјецу скијаше...

Сутра пливање за Часни крст на Ћехотини и Бистрици

Богојављенско пливање за Часни крст на ријеци Ћехотини у Фочи сутра ће бити први пут организовано код Градског стадиона.

У петак позоришна представа о Милунки Савић

Глумица Весна Станковић извешће на сцени Градског позоришта у Фочи у петак, 21. јануара у 19.00 часова монодраму „Милунка“ београдског театра „Балкан...

Стонотенисери играли у част Драгана Зечевића Зеке

Стонотенски клуб Перућица организовао је у Спортској сали „Партизан“,   осми Меморијални турнир Драган Зечевић Зека, на којем су се стонотенисери такмичили у...

Зимски вашар – манифестација која одушевљава Фочаке свих генерација

Слатке и слане делиције, палачинци, кокице, пецива, бакини колачи и чоколадни сладоледи само су неки од посластица који су се нашли на...