Насловна Друштво Након седам година, креће Радничка лига у малом фудбалу

Након седам година, креће Радничка лига у малом фудбалу

6.2 C
Foča

Радничка лига у малом фудбалу у Фочи, у којој ће учествовати радни колективи из јавног и приватног сектора, са подручја ове општине, предвиђено је да стартује 6. новембра и да траје до марта наредне године, договорено је на првом састанку Организационог одбора.

Предсједник Организационог одбора Радничке лиге у малом фудбалу, секретар у Фудбалском клубу Сутјеска, Далибор Рашевић каже да је ова идеја наишла на одобравање међу рекреативцима и да је већ 15 екипа, односно радних колектива, најавило учешће.

„Посљедње радничке игре су одржане 2014. године и хтјели смо да покренемо иницијативу, да мало пробудимо радничку класу, чисто због дружења и физичких активности. Свака екипа ће имати свог члана у Скупштини Лиге“, каже Рашевић.

Он појашњава да је планирано да се, након првог дијела такмичења у којем ће играти свако са сваким, одигра и плеј-оф и плеј-аут.

„Имаћемо симболичне награде и пехаре, а на крају ћемо направити дружење свих екипа. Пријаве за учешће се примају до 20. октобра“, навео је Рашевић.

Утакмице ће се играти у Градској дворани, а покровитељ Лиге је локална управа.

Начелник општине Милан Вукадиновић истиче да је циљ овог такмичења дружење, афирмација спорта и развијање спортског духа и физичке активности међу запосленима, како у јавним установама, тако и у приватним предузећима.

„Организациони одбор упутиће свим јавним и приватним предузећима позив за учешће и мислим да ћемо успјети да направимо добро такмичење. У љетном периоду имамо турнире у разним спортовима, док зими оскудијевамо оваквим такмичењима, а такође желим да најавим да ће бити организован и „Божићни турнир“ пред Нову годину“, рекао је Вукадиновић.

Право учешћа у Лиги имаће сви радни колективи који послују на подручју општине Фоча, без обзира гдје је њиховао сједиште, уз услов да чланови фудбалске екипе не могу бити радници са подручја других општина.

Посљедњи текстови

Дан Медицинског факултета: Расту из године у годину, пријемни испит и у Милану

Медицински факултет у Фочи тренутно похађа 1.630 студената, највише од оснивања, а ове године уписано је 206 бруцоша, највише од свих факултета...

Међународни дан бијелог штапа: Дружење слијепих и слабовидих лица из Фоче и Горажда

Међународни дан бијелог штапа, који се у свијету обиљежава 15.октобра,  прилика је да слијепа и слабовида лица укажу на свој статус у...

Фудбалери дочекују Славију, одбојкаши Радник два, одбојкашице Леотар, кошаркаши у Вишеграду

Фудбалери Сутјеске угостиће сутра у Фочи Славију из Источног Сарајева у 10. колу Прве фудбалске лиге Републике Српске. Сутјеска...

У Фочи тродневна кампања против изградње минихидроцентрала

У склопу  пројекта “Глас за ријеке” Архус центар у БиХ  организује уличне кампање с циљем прикупљања потписа за јавну петицију усмјерену на...

Племенита Шкилетова душа преселила у вјечност

На градском гробљу Бараковац у Фочи данас је на вјечни починак испраћен Младен Шкипина Шкиле, који је након краће болести преминуо у...