Насловна Хроника Наставак акције „Дојава“: Ухапшена два Фочака због преваре тешке 180.000 евра

Наставак акције „Дојава“: Ухапшена два Фочака због преваре тешке 180.000 евра

20.8 C
Foča

Полицијски службеници Полицијске Управе Фоча, у сарадњи са Управом криминалистичке полиције МУП-а Републике Српске, по наредби Основног суда у Фочи, извршили су претрес на четири локације у Фочи и више моторних возила која користе лица иницијала С.С. и  Р.Њ.  из Фоче, због постојања основа сумње да су починили кривична дјела прање новца и превара.

-Материјална штета настала извршењем ових кривичних дјела на штету два лица из иностранства је око 180.000 евра-саопштено је из ПУ Фоча.

У саопштењу се наводи да су лица иницијала С.С. и Р.Њ. лишена слободе, док ће предмети који су привремено одузети бити предмет вјештачења и послужиће као доказ у кривичном поступку.

-Даљи рад на документовању кривичних дјела је у току-наводи се у саопштењу.

Радио Фоча сазнаје да су ухапшена лица, путем кладионичарских интернет превара, оштетили једно лице из Швајцарске за износ од 120.000 евра, а друго из Њемачке за износ од 60.000 евра.

Хапшења су наставак оперативне акција „Дојава“ која су у Фочи прије три године започели Управа криминалистичке полиције МУП-а Републике Српске и Полицијска управа Фоча, а током које је ухапшено на десетине лица осумњичених за кладионичарске преваре, изнуде и прање новца путем интернета.

У оквиру ове акције ПУ Фоча је, у периоду од 2017.до 2020.године надлежним тужилаштвима поднијела више од 200 извјештаја о почињеним кривичним дјелима превара и прање новца против пар стотина лица која су путем „кладионичарских превара“ оштетила више од хиљаду грађана широм региона и западне Европе, причинивши им милионску штету.

Последњи текстови

У току уређење локалних путева

У Фочи је у току санација локалних и некатегорисаних путева, као и реконструкција градских улица у оквиру праве фазе Програма уређења градског...

Крв даровало 20 припадника ПУ Фоча

Акцији добровољног давања крви МУП-а Српске данас се у Служби за трансфузијску медицину у фочанској Универзитетској болници одазвало 20 припадника Полицијске управе...

Облачно са кишом

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити облачно са кишом, пљусковима и локално обилнијим падавинама, уз пад температуре.

До краја септембра повремене обуставе саобраћаја на подручју Фоче

Због санације саобраћајница оштећених током реконструкције градске водоводне мреже, до 30. септембра долазиће до повремених обустава саобраћаја на градском подручју, саопштено је...

ОК Фест помјерен за јули наредне године

Седми Нектар ОК Фест, који је требало да почне за неколико дана на Тјентишту, отказан је због погоршане епидемиолошке ситуације у Српској...