Насловна Друштво Нацрт буџета Фоче пред одборницима

Нацрт буџета Фоче пред одборницима

13.9 C
Foča

Одборници Скупштине Фоча разматраће нацрт буџета општине за 2021. годину у износу од 11.850.000 КМ на сједници која је заказана за сутра.

У односу на буџет из прошле године, нацртом за ову годину предвиђено је повећање буџетских прихода за 269.490 марака, док су укупна буџетска средства, због прошлогодишњег кредита, мања за 2.152.670 марака.

На предложеном дневном реду треће редовне сједнице фочанског парламента је и програм рада Скупштине за ову годину, као и неколико одлука о измјенама регулационих планова.

На сједници би требало да буде усвојена Платформа за мир, којом се истиче да је мир једна од темељних вриједности БиХ, њених народа и грађана. Ова платформа је дио пројекта „Повјерење, разумијевање, одговорност за будућност- ПРО будућност“.

Скупштина ће изабрати стална радна тијела- 16 комисија, одбора и савјета, а биће расписани конкурси за избор секретара Скупштине и начелникa општинских одјељења.

Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ поднијеће извјештај о раду у прошлој и програм рада за ову годину.

Сједница ће, у сали Центра за културу и информисање, почети у 10.00 часова уз пренос на Радио Фочи.

Посљедњи текстови

Света тајна јелеосвећења у Светосавском храму

Света тајна јелесовећења служиће се сутра у Храму Светог Саве у Фочи од 17.00 часова, најављено је из Црквене општине Фоча.

Бошњаци: У Фочи не осјећамо никакав вид угрожености

Грађани Фоче бошњачке националности из више мјесних заједница данас су одржали састанак са начелником и предсједником Скупштине ове општине Миланом Вукадиновићем и...

Лоша инфраструктура кочи развој дрвопрераде

Дрвопрерађивачки погони, који послују у оквиру Индустријске зоне Брод на Дрини, годинама се суочавају са лошим снабдијевањем водом и струјом и другим...

Регионални избори у Синдикату управе

У оквиру редовних изборних активности, јуче је у Фочи одржана сједница Регионалног одбора Синдиката управе РС за регију Фоча/Вишеград, којом је предсједавао...

Сјећање на погинуле у Кратинама и Козјој Луци

Борачка организација Фоча у петак, 23. априла, обиљежиће 28 година од погибије 11 бораца Миљевинског батаљона Војске Републике Српске у Кратинама код...