Насловна Друштво На Саставцима риболовци без улова

На Саставцима риболовци без улова

25.3 C
Foča

Спортско-риболовно друштво „Младица из Фоче јуче је организовало такмичење у дисциплини „Лов рибе удицом на пловак“.

Током трочасовног такмичења риболовци у сениорској конкуренцији нису успјели уловити ниједан промјерак дринске рибе, док су кадети били нешто успјешнији. Ипак, задовољни су организацијом и дружењем, што је и први циљ једног оваквог окупљања.

У кадетској конкуренцији наступила су два такмичара, док је девет сениора покушавало надмудрити рибу. Алекса Машић је уловио 17 плиски, па је тако надмашио свог колегу Сандра Ковачевића и освојио прво мјесто у кадетској конкуренцији. Побједник међу сениорима одређен је жријебом. Прво мјесто је припало Драгану Благојевићу, други је био Стефан Лугоњић, а трећи Владимир Тривун, који је уједно секретар Друштва и рибочувар.

“Такмичари који су данас у обје конкуренције остварили побједе, имају право учешћа на Првенству РС које ће бити у јулу одржано на Сави у Броду, као и у Купу РС који ће се одржати у септембру на вишеградском језеру, на Дрини. Иако данас нисмо имали спортске среће, лијепо смо се дружили, указали на важност очувања Дрине и њеног екосистема“, нагласио је Тривун.

За побједнике су обезбјеђени пехари и дипломе, а спонзор, продавница риболовачке опреме „Рибарски сан“ за прва три мјеста обезбиједила је купоне за опрему у вриједности од 150 марака.

Водостај Дрине је био добар, није било наглог пораста нивоа воде, који је повремено узрокован пуштањем акумулације из Пивског језера, риболовци су дан раније припремили и уредили стазу на Саставцима, али, како кажу, имаће више среће други пут и вјерују у успјех на републичким такмичењима.

Посљедњи текстови

СНСД Фоча: Три кандидата за посланике на предстојећим изборима

На предстојећим Општим изборима кандидати општинског одбора Савеза независних социјалдемократа Фоча за посланике у Народној скупштини Републике Српске биће Ненад Лаловић и...

Град уништио усјеве у Закмуру

           Фото: Илустрација Невријеме које је јуче захватило подручје Закмура нанијело је огромну штету на усјевима и воћњацима.

Аква парк “Ушће”: Базени од сутра раде од 9,00

Базени Аква парка „Ушће“ у Фочи од сутра ће радити од 9,00 до 19,00 часова. Како је саопштила Управа...

Због обиљежавања паркинг простора уклонити возила из Шантићеве улице

Општинско Одјељење за просторно уређење и стамбено-комуналне послове саопштило је да су за сутра планирани радови на обиљежавању паркинг простора у Шантићевој...

Нова туристичка атракција у Фочи

Нови туристички производ Фоче је вожња Дрином кајацима и кануима. То је данас промовисано организацијом „Кајак кану Дрина феста“, чиме се жељело...