Насловна Друштво На спорстком терену у Миљевини постављени рефлектори и трибине

На спорстком терену у Миљевини постављени рефлектори и трибине

4.6 C
Foča

Напорима младих из Миљевине и Удружења грађана Миљевина на спортском терену Основне школе „Свети Сава“ у овом насељу постављени су рефлектори. 

Почетна средства за изградњу рефлектора прикупљена су кроз пројекат „Подршка младима у локалним заједницама БиХ“, који спроводи Међународна организација за миграције. Остатак средстава обезбиједила је Општина Фоча, Влада Републике Српске, мини хидроелектрана из Миљевине и други донатори.

„Акција је проширена и изградњом шест покретних трибина, које се поред овог терена могу  користити и на другим локацијама. Похвалио бих рад Удружења грађана Миљевина које је основано ове година а иза себе има низ акција које позивају на активизам младих “, рекао је координатор Међународне организације за миграције Младен Мандић.

У Миљевини је, поводом изградње рефлектора и трибина организован  турнир у малом фудбалу, на којем учествује 18 екипа, а постављање рефлектора омогућило је да се мечеви играју у вечерњим часовима. „Постављање рефлектора за младе у Миљевини је велики пројекат. Ми и у наредном периоду планирамо активности које ће побољшати живот младих у нашој мјесној заједници“, рекао је  предсједник удружења грађана Миљевина Ранко Елез.

Турнир у малом фудбалу „Миљевина 2021“ отворио је начелник општине Фоча Милан Вукадиновић који је похвалио активизам младих у овој мјесној заједници те истакао да је Општина са задовољством подржала пројекат изградње рефлектора и трибина: „Подржали смо пројекат изградње рефлектора и трибина на игралишту у Миљевини. Похвалио бих рад ових младих људи и Удружења, а општина ће се трудити да и у наредном периоду подржава сличне пројекте за које буду аплицирали“, рекао је Вкадиновић.

Турнир у малом фудбалу „Миљевина 2021“ почео је у четвртак, а полуфиналне утакмице и финали одиграће се у недељу у вечерњем термину.

Посљедњи текстови

Бесплатно скијање за дјецу из Фоче на скијалиштима на Јахорини и у Чајничу

Општина Фоча обезбиједила је бесплатан превоз и ски пас у Олимпијском центру „Јахорина“, те на скијалишту „Злодо“ код Чајнича, за дјецу скијаше...

Сутра пливање за Часни крст на Ћехотини и Бистрици

Богојављенско пливање за Часни крст на ријеци Ћехотини у Фочи сутра ће бити први пут организовано код Градског стадиона.

У петак позоришна представа о Милунки Савић

Глумица Весна Станковић извешће на сцени Градског позоришта у Фочи у петак, 21. јануара у 19.00 часова монодраму „Милунка“ београдског театра „Балкан...

Стонотенисери играли у част Драгана Зечевића Зеке

Стонотенски клуб Перућица организовао је у Спортској сали „Партизан“,   осми Меморијални турнир Драган Зечевић Зека, на којем су се стонотенисери такмичили у...

Зимски вашар – манифестација која одушевљава Фочаке свих генерација

Слатке и слане делиције, палачинци, кокице, пецива, бакини колачи и чоколадни сладоледи само су неки од посластица који су се нашли на...