Насловна Друштво Недјеља-нерадни дан

Недјеља-нерадни дан

1.8 C
Foča

Општински штаб за ванредне ситуације ставио је ван снаге Закључак према којем би недјељом трговинске и друге радње радиле од 6.00 до 12.00 часова.

-Закључак Штаба за ванредне ситуације од 03.јула. 2020. године, ставља се ван снаге. Цијенећи интересе запослених радника, као и послодаваца, Штаб је донио закључак да се примјењује Одлукa Скупштине општине о одређивању радног времена трговинских, занатских и услужних дјелатности на подручју општине Фоча- саопштено је из Штаба.

Према Одлуци о радном времену трговинских, занатских и услужних дјелатности на подручју општине, која је усвојена 2.јула, недјеља је нерадни дан током зимске сезоне, док љети, тачније од 1. маја до 1. октобра, рад недјељом траје од 6.00 до 12.00 часова.

Изузетак су објекти чија је основна дјелатност продаја хљеба, пецива, свјеже тјестенине и  колача, којима ће недјељом бити омогућен рад од 6.00 до 22.00, односно од 6.00 до 12.00 часова, те апотеке чија дежурства ће утврђивати локална управа.

Радно вријеме осталим данима у седмици за све објекте обухваћене овом одлуком је од 6.00 до 22.00 часа, изузев бензинских пумпи које могу да раде нон-стоп.

Посљедњи текстови

Фочански парламент враћа се у салу ЦКИ

Скупштина општине Фоча враћа се у зграду Центра за културу и информисање, а самим тим враћа се и радио пренос засједања.

Црвени крст: Пакетићи за школарце у сусрет Светом Сави

Општинска организација Црвеног крста, у сусрет Светом Сави, обезбиједила је пакетиће за ученике подручних одјељења основних школа „Веселин Маслеша“ и „Свети Сава“.

„Извор“: Ванредна анализа исправности воде за пиће

Предузеће „Извор“ а.д. Фоча саопштило је да су јутрос узети узорци воде за ванредну анализу здравствене исправности о чијим ће резултатима грађани...

Одбојкаши наставили са поразима, суспендован шампионат за кошаркаше

Након зимске паузе овог викенда настављена је одбојкашка Премијер лига БиХ. На отварању другог дијела такмичења, одбојкаше Маглића...

Митрополит Хризостом и епископ Јоаникије богослуже у храму на Велечеву

Митрополит дабробосански Хризостом и епископ будимљанско-никшићки и администратор Митрополије црногорско-приморске Јоаникије служиће сутра свету архијерејску литургију у Храму Светог Василија Острошког и...