Насловна Друштво „Нектар ОК Фест караван“ : Пут културе креће из Фоче

„Нектар ОК Фест караван“ : Пут културе креће из Фоче

2 C
Foča

ОК тим у сарадњи са установама културе у РС и БиХ покренуо је пројекат “Нектар ОК Фест караван” са циљем промоције програма фестивала за наредну годину и креирања квалитетног културног садржаја који ће вратити програм и публику у те установе. Намјера организатора је да „пробуди“ и „освјежи“ културне садржаје у земљи који су током ове године готово у потпуности обустављени, због пандемије вируса корона.

Међу станицама „Нектар ОК Фест каравана“ наћи ће се средине из којих долази највећи број посјетилаца на Тјентиште. Организатори на тај начин желе да им пруже захвалност за указано повјерење током шест година постојања фестивала, те да им у вријеме кризе изазване појавом вируса корона донесу дашак Тјентишта и фестивала у њихов град.

-Караван креће из општине Фоча, која је домаћин највећег музичког фестивала у БиХ. Дводневни програм, који ће се реализовати 17. и 18. октобра у сарадњи са Центром за културу и информисање Фоча, обухватиће занимљиве културне садржаје који у новом руху, често називаним и „ново нормално“ за публику ове регије, послије дуге паузе доносе атрактиван програм-саопштио је ОК тим.

Програм ће почети у суботу 17. октобра у изложбеној сали Центра за културу и информисање, отварањем изложбе „ОК Фест ретроспектива“ аутора Марка Ристића и Ведрана Шевчука.

Након тога у биоскопу „Доли Бел“ биће приказан документарни филм „Туста“, режисера Андреја Коровљева, о највећем фронтмену екс-Ју панк-рок сцене, Бранку Чрнцу Тусти-фронтмену бенда „КУД Идијоти“, човјеку који је прерастао музику и постао симбол слободног мишљења и здравог разума.

Вечерњи сати у суботу 17. октобра у Градском позоришту Фоча, резервисани су за концерт Ненада Марића алиас Краљ Чачка, који тренутно ужива велику популарност у цијелој регији. Његова музика представља мјешавину џеза, блуза, рокенрола и шансоне, због чега га многи пореде са великаном Томом Вејтсом. 

У недјељу 18. октобра програм Нектар ОК Фест каравана доноси пројекцију још једног документарца са елементима играног филма. Ријеч је о филму „Небеска тема – прича о Влади Дивљану“, режисера Младена Матичевића.

Промоцијом књиге аутора Душана Весића „Бунт деце социјализма“, која доноси причу о првој генерацији бендова новог таласа југословенске рок културе, Нектар ОК Фест караван завршава дводневни програм у Фочи и наставља пут Требиња, гдје у сарадњи са Културним центром Требиње, 31. октобра и 01. новембра припрема интересантан и садржајан програм.

Број мјеста на сваком најављеном догађају је ограничен у складу са епидемиолошким мјерама. Улаз је бесплатан, а све информације о начину преузимања улазница биће доступне на званичној страници Нектар ОК Феста, као и у Центру за културу и информисање Фоча.

Након Фоче и Требиња, следеће станице на којима стаје Нектар ОК караван су Зворник ( Дом омладине, 05. – 06. новембар), Бањалука (Културни центар Бански двор, 10. – 11. новембар), Мостар (Музички центар Павароти, 27. – 28. новембар).

-Ускоро ће бити познати програми за те градове, као и датуми и програм који нас у наредном периоду очекује у Градишци, Добоју, Зеници, Сарајеву, Тузли-навели су организатори.

Посјетиоце позивају да се придруже каравану, присјете најљепших момената са Тјентишта у протеклих шест година, и припреме за ново заједничко дружење и поглавље Нектар ОК Феста, од 16. до 18. јула наредне године у Националном парку Сутјеска.

Последњи текстови

Почиње вакцинација против сезонског грипа

Регионални центар Института за јавно здравство Фоча набавио је 1.200 доза вакцина за бесплатну вакцинацију, те 150 доза комерцијалне вакцине.

Учесници избора у Фочи оцјењују резултате

У будућем сазиву фочанског парламента одборнике ће, на основу прелиминарних и још непотпуних резултата локалних избора, имати девет странака.

УБ Фоча: Контакт телефони за информације о стању хоспитализованих

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске објавило је контакт бројеве телефона здравствених установа посредством којих грађани могу добити информације у вези...

ПУ Фоча: Обиљежен Аранђеловдан

Полицијска управа Фоча, у складу са епидемиолошком ситуацијом, обиљежила је крсну славу Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Аранђеловдан. У Храму...

Радовић:Будућност дјеце једина инвестиција друштва која се исплати

Комплетна друштвена заједница, појединци и институције које се баве дјецом дужне су радити и доносити одлуке које су најбоље за дијете и...