Насловна Друштво Нерадни дан 14. јануар

Нерадни дан 14. јануар

-4.2 C
Foča

Влада Републике Српске донијела је закључак да се четвртак, 14. јануар прогласи нерадним даном.

Тога дана неће радити републички органи и организације, органи јединица локалне самоуправе, јавна предузећа и установе и други који Нову годину обиљежавају по јулијанском календару.

Руководиоци ових органа су обавезни да у току календарске године организују рад због остваривања пуног годишњег фонда радних дана.

Према ранијој Одлуци о радном времену, коју је донио начелник општине Фоча, у четвртак, 14. јануара угоститељски објекти и приређивачи игара на срећу радиће од 6.00 до 22.00 часа, док занатско-предузетнички и трговински објекти неће радити. 

У временском периоду од 7.00 до 11.00 часова,  дозвољена је производња хљеба и продаја у објектима за производњу и продају пекарских производа. У истом временском периоду радиће цвјећаре и продавнице погребне опреме.

У Одлуци је наведено да су дужни да раде Територијална ватрогасна јединица, Дом здравља, ПВиК „Извор“, КП „Комуналац“, РЈ „Електродистрибуција“, Јавни превоз путника и апотеке.

Дежурна апотека биће „Апотека“ Фоча и радиће у временском периоду од 7.00 до 15.00 часова, односно од 15.00 до 7.00 часова наредног дана путем приправности.

Надзор над примјеном одредби ове Одлуке вршиће Комунална полиција и Тржишна инспекција.

Посљедњи текстови

Нови квар на далеководу Заваит

Због квара на далеководу који електричном енергијом напаја подручје Заваита, мјештани тог фочанског села понову су без електричне енергије.

Мештревац добио струју, настављена поправка далековода

Сви кварови на далеководу Мештревац отклоњени су и потрошачи у том фочанском селу имају струју, потврђено је за Радио Фочу у електродистрибутивној...

Заваит и дио Челебића добили струју, почела поправка далековода у Мештревцу

Радници фочанске Електродистрибуције успјели су да отклоне кварове на дијелу електромреже, па су након више дана електричну енергију добили мјештани Заваита и...

Миљевина: Први пут пливање за Часни крст

У Миљевини ће на Богојављење, у уторак 19. јануара, први пут бити одржано пливање за Часни крст, што је уједно и први...

Крсто Ивановић искључен из фочанског ДНС-а

Предсједништво ОО Демократског народног савеза Фоча искључило је из чланства ове партије Крста Ивановића због кршења Статута и непоштовања одлука органа странке,...