Насловна Друштво Не престају кварови на електромрежи: Електричари затражили помоћ и од Спасилачке службе...

Не престају кварови на електромрежи: Електричари затражили помоћ и од Спасилачке службе „Вулф“

-9 C
Foča

Због квара на далеководу Тјентиште читаво то подручје са околином од јуче је без струје, речено је у фочанској Електродистрибуцији.

Нови квар додатно је отежао ионаку тешку ситуацију фочанским електричарима који данима улажу надљудске напоре како би санирали бројне кварове на електромрежи које су изазвале сњежне падавине посебно у руралним подручјима општине.

-Екипе су већ на Тјентишту, санира се квар, очекујемо да би до поднева то подручје могло да добије струју-рекли су у фочанској Електродистрибуцији.

Нагласили су да су током јучерашњег дана настојали да санирају кварове у Челебићима и Заваиту, али да су им ситуацију највише отежавали неприступачан терен и дрвеће које је пало на стубове и далеководе.

-У Челебићу смо успјели да ријешимо пола далековода, али људи су и данас без струје. Покушаћемо и данас да се пробијемо и да санирамо остатак. Без струје су и даље и Заваит и Мештревац, комплетна Козја Лука, дио Слатине, Избишно, Мјетвине и Кратине-навели су у Електродистрибуцији.

Иако потпомогнути додатним екипама електричара из Источног Сарајева, Трнова и Вишеграда, те радницима фочанског предузећа „Симинг трејд“ фочански електричари нису у могућности да ријеше, како су навели, велику хаварију на електромрежи.

-Чак смо затражили помоћ од Спасилачке службе „Вулф“ Фоча, а у помоћ су нам пристигли и ватрогасци. Појачане су све екипе на терену које нон-стоп раде. Не можемо прецизирати када ћемо санирати кварове, јер су проблеми на терену велики-појаснили су у Електродистрибуцији.

Посљедњи текстови

Нови квар на далеководу Заваит

Због квара на далеководу који електричном енергијом напаја подручје Заваита, мјештани тог фочанског села понову су без електричне енергије.

Мештревац добио струју, настављена поправка далековода

Сви кварови на далеководу Мештревац отклоњени су и потрошачи у том фочанском селу имају струју, потврђено је за Радио Фочу у електродистрибутивној...

Заваит и дио Челебића добили струју, почела поправка далековода у Мештревцу

Радници фочанске Електродистрибуције успјели су да отклоне кварове на дијелу електромреже, па су након више дана електричну енергију добили мјештани Заваита и...

Миљевина: Први пут пливање за Часни крст

У Миљевини ће на Богојављење, у уторак 19. јануара, први пут бити одржано пливање за Часни крст, што је уједно и први...

Крсто Ивановић искључен из фочанског ДНС-а

Предсједништво ОО Демократског народног савеза Фоча искључило је из чланства ове партије Крста Ивановића због кршења Статута и непоштовања одлука органа странке,...