Насловна Друштво Нова туристичка атракција у Фочи

Нова туристичка атракција у Фочи

22.3 C
Foča

Нови туристички производ Фоче је вожња Дрином кајацима и кануима. То је данас промовисано организацијом „Кајак кану Дрина феста“, чиме се жељело представити спуштање другачијим пловилима дуж најљепшег тока Дрине, а организатор је била Туристичка организација Општине Фоча.

Вожњом двадесетак кајака и кануа од Рафтинг центра Бастаси до ушћа Ћехотине у Дрину, данас је промовисана нова туристичка понуда Фоче.

Циљ је да се представи љепота Дрине у њеном најчистијем и најатрактивнијем дијелу, а да се, успут, демонстрира управљање и обука на кајацима и кануима. Овај дио Дрине је прилично безбједан за спуштање, а доноси и новину у угођају и амбијенту у вожњи.

Иако су ентузијасти и љубитељи Дрине и раније користили могућност да за вожњу Дрином у кајаку, ово је први пут да је спуст био организован.

Директорица Туристичке организације Фоча, Споменка Попадић, каже да је вожња била успјешна, занимљива и атрактивна, а да је све протекло беспријекорно и по плану.

„Циљ нам је и да повежемо горњи ток са центром града  јер сматрамо да је тај потенцијал до сада био недовољно искоришћен и да сви туристи имају шта да виде и да уживају. Кренули смо од Рафтинг центра Бастаси и направили пар пауза како бисмо снимили најатрактивније дионице. Ангажовали смо спасилачке екипе, имали смо велики број спасилаца са међународним сертификатима, како би све протекло на високом нивоу и да би се учесници осјећали безбједно“, истакла је Попадићева.

Безбједоносни аспект је врло важан, а организатори су истакли да су  тимови задужени за ту област обавили свој посао врло професионално.

На Аква парку „Ушће“ организована је обука и демострација вожње, као и приказ вјештина неопходних за управљање овим пловилима. Инструктори су били чланови новооснованог спортског клуба „Тара-рафт“.

Ово је још једна манифестација која промовише Дрину, поред „Дринске авантуре“, која ће се ове године одржати од 29. до 31. јула.

Посљедњи текстови

Почео турнир „Самоборска 2022“, на распореду утакмице другог кола

На игралишту Основне школе „Веселин Маслеша“ почео је турнир у малом фудбалу „Самоборска 2022“, који организује омладина тог фочанског насеља.

Кадети “Сутјеске” уживали у Новом Саду

Кадети фочанског Фудбалског клуба „Сутјеска“ уживали су у тродневној посјети вршњацима „Војводине“ у Новом Саду, а то би требало да буде прво...

Драгочава: У недјељу турнир у славу погинулих бораца

На школском игралишту у Драгочави у недјељу, 14. августа, биће одржан Меморијални турнир у малом фудбалу „Драгочава-Брусна 2022“, посвећен погинулим српским борцима...

Трага се за несталим Благојем Гавриловићем

Припадници Цивилне заштите Фоча и Полицијске управе Фоча од недјеље трагају за седамдесетосмогодишњим Благојем Гавриловићем из Бечеја. Како...

Одгођен турнир „Самоборска 2022“

Турнир у малом фудбалу „Самоборска 2022“, који је требао почети синоћ, одгођен је због неповољних временских прилика. Како су...