Насловна Друштво Нови пројекат- Реконструкција водоводне мреже у Миљевини

Нови пројекат- Реконструкција водоводне мреже у Миљевини

19 C
Foča

Општина Фоча је обезбиједила нови пројекат реконструкције водоводне мреже у Миљевини , који је саставни дио друге фазе реконструкције водовода.
Међународни експертски тим је ревидирао и прихватио наш пројекат за који је Европска инвестициона банка обезбиједила 277. 000 евра грантовских средстава, саопштено је из Општине Фоча.
У оквиру овог пројекта биће реализована реконструкција комплетне водоводне мреже у насељу Миљевина што ће грађанима тог насеља обезбиједити уредно снабдијевање водом за пиће.
Након реконструкције изворишта Крупица повећан је доток воде у насеље, али су због дотрајале секундарне мреже у насељу губици воде велики што ће се овом инвестицијом коначно ријешити, дoдаје се у саопштењу.
С обзиром да је ријеч о пројекту који се финансира из европских фондова, тендер за избор извођача радова, који ће општина ових дана расписати, биће међународног карактера, а то значи да ће бити отворен 60 дана.
У саопштењу се наводи да би радови на реализацији реконструкције водовода у Миљевини требало да почну на прољеће наредне године.

Последњи текстови

Казне угоститељима за непоштовање епидемиолошких мјера

Општинска и републичка инпекција затвориле су један угоститељски објекат у Фочи на седам дана због непоштовања епидемиолошких мјера, a издата су и...

ПУ Фоча: Повећан број прекршаја јавног реда и мира

На подручју Полицијске управе Фоча у периоду јануар-септембар ове године евидентирано је за 2,2 одсто више кривичних дјела него у истом периоду...

Карате: Бронза за Фочанку на Првенству Србије

Каратисткиња фочанског “Нипона” Валентина Вуковић освојила је бронзану медаљу на Првенству Србије за кадете и јуниоре, које је одржано у Крагујевцу у...

Краће радно вријеме угоститељских објеката

Радно вријеме угоститељских објеката у Републици Српској, одлуком Републичког штаба за ванредне ситуације, ограничава се на период од 6.00 од 22.00 часова.

Школе у Српској затворене седам дана

Школе у Републици Српској биће затворене седам дана због погоршане епидемиолошке ситуације, одлучио је данас Републички штаб за ванредне ситуације.