Насловна Друштво Нови пројекат- Реконструкција водоводне мреже у Миљевини

Нови пројекат- Реконструкција водоводне мреже у Миљевини

2 C
Foča

Општина Фоча је обезбиједила нови пројекат реконструкције водоводне мреже у Миљевини , који је саставни дио друге фазе реконструкције водовода.
Међународни експертски тим је ревидирао и прихватио наш пројекат за који је Европска инвестициона банка обезбиједила 277. 000 евра грантовских средстава, саопштено је из Општине Фоча.
У оквиру овог пројекта биће реализована реконструкција комплетне водоводне мреже у насељу Миљевина што ће грађанима тог насеља обезбиједити уредно снабдијевање водом за пиће.
Након реконструкције изворишта Крупица повећан је доток воде у насеље, али су због дотрајале секундарне мреже у насељу губици воде велики што ће се овом инвестицијом коначно ријешити, дoдаје се у саопштењу.
С обзиром да је ријеч о пројекту који се финансира из европских фондова, тендер за избор извођача радова, који ће општина ових дана расписати, биће међународног карактера, а то значи да ће бити отворен 60 дана.
У саопштењу се наводи да би радови на реализацији реконструкције водовода у Миљевини требало да почну на прољеће наредне године.

Последњи текстови

Почиње вакцинација против сезонског грипа

Регионални центар Института за јавно здравство Фоча набавио је 1.200 доза вакцина за бесплатну вакцинацију, те 150 доза комерцијалне вакцине.

Учесници избора у Фочи оцјењују резултате

У будућем сазиву фочанског парламента одборнике ће, на основу прелиминарних и још непотпуних резултата локалних избора, имати девет странака.

УБ Фоча: Контакт телефони за информације о стању хоспитализованих

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске објавило је контакт бројеве телефона здравствених установа посредством којих грађани могу добити информације у вези...

ПУ Фоча: Обиљежен Аранђеловдан

Полицијска управа Фоча, у складу са епидемиолошком ситуацијом, обиљежила је крсну славу Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Аранђеловдан. У Храму...

Радовић:Будућност дјеце једина инвестиција друштва која се исплати

Комплетна друштвена заједница, појединци и институције које се баве дјецом дужне су радити и доносити одлуке које су најбоље за дијете и...