Насловна Друштво Новчана помоћ вишечланим и социјално угроженим породицама

Новчана помоћ вишечланим и социјално угроженим породицама

12.9 C
Foča

Породице са четворо и више дјеце, те породице из социјалних категорија чија дјеца похађају основну или средњу школу, поводом почетка школске године новчано је даровао начелник општине Фоча Радисав Машић. Помоћ је добило укупно 68 породица, од чега 53 са четворо и више дјеце и 15 са евиденције Центра за социјални рад, за шта је из општинског буџета издвојено је 20.000 КМ.

Помоћ, коју вишечланим породицама додјељује први човјек општине, обрaдовала јеТању Кулић, мајку петоро дјеце.

-Оваква врста помоћи од локалне управе нама много значи, значи свакој породици, а посебно гдје је више дјеце која иду у школу. Као мајка петоро дјеце то још више цијеним-рекла је Кулићева.

Новчана помоћ добродошла је и шесточланој породици Симовић.

-Мајка сам четворо дјеце , с тим да имам дијете са потешкоћама у развоју. Муж и ја не радимо, зато нам је сваки вид помоћи јако важан. До сада нам је локална управа увијек изашла у сусрет-рекла је Симовићева.

У фочанском Удружењу породица са четворо и више дјеце задовољни-новчана подршка значи много, посебно у вријеме спремања дјеце за школу.

– Породице у којима се школује једно или двоје дјеце добиле су по 200 КМ, троје дјеце 300 КМ, четворо 400 КМ, петоро 500 КМ-навела је предсједница Удружења „Опстанак“ Љиљана Дракул.

У локалној управи поручују-помоћ вишечланим породицама се наставља.  До краја године услиједиће још једна исплата, најавио је начелник општине Радисав Машић.

-Износ којим помажемо те категорије прелази 50.000 марака и то ћемо до краја године подијелити. Подршку ће увијек имати од општине и то ће бити будућа пракса- рекао је Машић.

Поред помоћи вишечланим и другим породицама, Општина Фоча већ осам година у цјелости финаснира и трошкове превоза свих ученика који путују до школе за шта се из буџета издваја 120.000 КМ.

Последњи текстови

Обустава саобраћаја на путу Фоча-Јошаница

Због реконструкције саобраћајнице, пут Фоча-Јошаница на дијелу код  Универзитетске болнице Фоча, у дужини од 500 метара, од данас до 1.октобра биће затворен...

Мале хидроелектране помогле Универзитетску болницу Фоча

Универзитетска болница Фоча добила је шест апарата за праћење виталних функција и ламинарну комору за припрему онколошких лијекова чија је вриједност 90.000...

Дио насеља Брод на Дрини сутра без струје

Због реконструкције нисконапонске мреже у насељу Брод на Дрини, сутра ће у периоду од 09.00 до 15.00 часова, без струје бити потрошачи...

Сахрањен Душан Вуковић, дугогодишњи радник Центра за културу и информисање

Дугогодишњи радник Центра за културу и информисање, Душан Вуковић, сахрањен је данас на гробљу у Јошаници. Вуковић је, након...

У Фочи пооштрене мјере заштите од вируса корона

Штаб за ванредне ситуације општине Фоча пооштрио је постојеће мјере заштите од вируса корона, забранивши масовна окупљања средњошколаца и ученика основних школа...