Насловна Друштво Ношење маски и рукавица на отвореном обавеза а не препорука

Ношење маски и рукавица на отвореном обавеза а не препорука

32.1 C
Foča

Ношење рукавица и заштитних маски на отвореном у циљу спречавања ширења вируса корона од данас је обавезно и више није само препорука.

Републички штаб за ванредне ситуације на јучерашњој сједници донио је закључак којим ће свако непридржавање ових обавеза бити санкционисано у складу са позитивним законским актима.

Инспекција и комунална полиција Српске надлежни су за контролу ношења маски и рукавица, док је МУП Републике Српске надлежан за забрану кретања.

Подсјећамо да је у Републици Српској данас и сутра на снази одлука о забрани кретања грађана изван њиховог мјеста пребивалишта с циљем спречавања ширења болести изазване вирусом корона.

Ова забрана односи се на период од данас у подне до сутра у 18.00 часова.

Кретање је дозвољено лицима због потреба процеса рада уз потврду послодаваца, а за реализацију се задужује МУП Републике Српске.

Ова одлука на снази је до 13. априла.

Посљедњи текстови

СНСД Фоча: Три кандидата за посланике на предстојећим изборима

На предстојећим Општим изборима кандидати општинског одбора Савеза независних социјалдемократа Фоча за посланике у Народној скупштини Републике Српске биће Ненад Лаловић и...

Град уништио усјеве у Закмуру

           Фото: Илустрација Невријеме које је јуче захватило подручје Закмура нанијело је огромну штету на усјевима и воћњацима.

Аква парк “Ушће”: Базени од сутра раде од 9,00

Базени Аква парка „Ушће“ у Фочи од сутра ће радити од 9,00 до 19,00 часова. Како је саопштила Управа...

Због обиљежавања паркинг простора уклонити возила из Шантићеве улице

Општинско Одјељење за просторно уређење и стамбено-комуналне послове саопштило је да су за сутра планирани радови на обиљежавању паркинг простора у Шантићевој...

Нова туристичка атракција у Фочи

Нови туристички производ Фоче је вожња Дрином кајацима и кануима. То је данас промовисано организацијом „Кајак кану Дрина феста“, чиме се жељело...