Насловна Култура „Ноћ музеја“ у Фочи уз изложбе и концерт

„Ноћ музеја“ у Фочи уз изложбе и концерт

28 C
Foča

Музеј Старе Херцеговине разноликим културним програмом, који ће трајати од 19.00 до 23.00 часова, обиљежиће “Ноћ музеја” у суботу, 14. маја.

Музејски радници осмислили су различите садржаје прилагођене свим старосним групама.

-Улаз је слободан за све посјетиоце који ће имати прилику да погледају гостујућу изложбу слика Милене Шотре Гаћиновић из легата Музеја Херцеговине у Требињу, као и наше сталне поставке-Фоча у прошлости, др Ристо Јеремић, Фочански период НОБ-а, Етнографска поставка, Спомен соба-саопштено је из Музеја.

У „Ноћи музеја“, коју ова културна установа обиљежава осми пут, ученици Основне музичке школе из Фоче ће у 19.00 часова извести концерт, док је за 20.00 часова планирана видео презентација Музеја.

“Ноћ музеја” је манифестација која се под различитим варијацијама основног назива и у различитим терминима, понегдје и више пута годишње, одржава у више земаља Европе.

Прва “Ноћ музеја” одржана је у Берлину 1997. године под називом “Дуга ноћ музеја” и врло брзо је постала популарна у многим државама.

Посљедњи текстови

Бригу о оралном здрављу почети од малих ногу

Брига о оралном здрављу треба да почне од најраније животне доби, како би се обољења зуба спријечила и излијечила на вријеме, поручено...

Челебићи и Мештревац сутра без струје

Подручје Челебића и Мештревца сутра ће бити без напајања електричном енергијом у временском периоду од 10.00 до 14.00 часова.

ЦКИ Фоча: Школа сликања за љубитеље умјетности

Центар за културу и информисање организовао је радионицу „Школа сликања“ у којој су учествовали ученици фочанских основних и средњих школа, као и...

Без струје сутра дио Доњег Поља

Без струје ће сутра од 9 до 15 часова бити дио Доњег Поља иза бензинске пумпе, у улицама Дејтонска и Младе Босне.

Прослављена крсна слава спомен-цркве у Горњој Јошаници

Светом литургијом и славским обредом спомен-црква Светих Ћирила и Методија у Горњој Јошаници прославила је своје небеске заштитнике. Бројни православни вјерни народ...