Насловна Друштво Обавезне маске на отвореном у специфичним ситуацијама

Обавезне маске на отвореном у специфичним ситуацијама

18.6 C
Foča

Републички штаб за ванредне ситуације донио је закључак о обавезном ношењу маски на отвореном простору, али на мјестима гдје се не може обезбиједити дистанца од два метра, рекао је данас министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић.

Шеранић је навео да ово није враћање мјере из априла, већ да је ријеч о обавези ношења маски у специфичним околностима, односно на аутобуским стајалиштима, пијацама, приликом чекања у редовима, одласка у трговинске ланце који имају продају на отвореном, на сахранама и слично.

Он је на конференцији за новинаре, након сједнице Републичког штаба за ванредне ситуације, рекао да се до 3. августа продужава мјера окупљања до 50 лица, те обављање спортских активности без публике, као и ограничавање радног времена до 23.00 часа.

Када је ријеч о епидемиолошкој ситуацији, Шеранић је рекао да је у Српској тренутно 10 лица на респираторима, од којих осам на Универзитетском клиничком центру, те по једно у болницама у Источном Сарајеву и Бијељини.

“Епидемилошка ситуација је неповољна, тренутно је 3.719 позитивних лица, те 1.833 опорављених. Хоспитализована су 233 лица, од којих 57 у Универзитетском клиничком центру, те 177 у осталим болницама”, навео је Шеранић.

Он је додао да је 60 одсто заражених старосне доби од 30 до 64 године, 17 одсто од 15 до 29 година, те да је значајно пао број лица старијих од 65 година, која су, како је навео, најревноснија кад је ријеч о ношењу заштитне опреме.

Шеранић је навео да у болницама у Српској до сада није било потребе за збрињавањем дјеце позитивне на вирус корона.

Посљедњи текстови

На спорстком терену у Миљевини постављени рефлектори и трибине

Напорима младих из Миљевине и Удружења грађана Миљевина на спортском терену Основне школе „Свети Сава“ у овом насељу постављени су рефлектори. 

У августу повећан број саобраћајних несрећа и прекршаја јавног реда и мира

На подручју Полицијске управе Фоча број саобраћајних незгода и прекршаја јавног реда и мира у августу је повећан у односу на исти...

Општина суфинансира будуће приправнике- ускоро јавни позив послодавцима

Више од стотину младих Фочака са високом стручном спремом немају одрађен приправнички стаж, па је локална управа одлучила да распише јавни позив...

Грађани предлажу и сами бирају пројекат који ће се финансирати

Пунољетни грађани Фоче имаће прилику да поднесу приједлог за рјешавање неког од проблема у својој локалној заједници чија вриједност не прелази 20.000...

Чајничанин ухапшен због прања новца

Полиција у Чајничу ухапсила је Чајничанина чији су иницијали С.Ж. који се сумњичи да је починио кривично дјело прање новца, чиме је...