Насловна Друштво Обавезне маске на отвореном у специфичним ситуацијама

Обавезне маске на отвореном у специфичним ситуацијама

8.3 C
Foča

Републички штаб за ванредне ситуације донио је закључак о обавезном ношењу маски на отвореном простору, али на мјестима гдје се не може обезбиједити дистанца од два метра, рекао је данас министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић.

Шеранић је навео да ово није враћање мјере из априла, већ да је ријеч о обавези ношења маски у специфичним околностима, односно на аутобуским стајалиштима, пијацама, приликом чекања у редовима, одласка у трговинске ланце који имају продају на отвореном, на сахранама и слично.

Он је на конференцији за новинаре, након сједнице Републичког штаба за ванредне ситуације, рекао да се до 3. августа продужава мјера окупљања до 50 лица, те обављање спортских активности без публике, као и ограничавање радног времена до 23.00 часа.

Када је ријеч о епидемиолошкој ситуацији, Шеранић је рекао да је у Српској тренутно 10 лица на респираторима, од којих осам на Универзитетском клиничком центру, те по једно у болницама у Источном Сарајеву и Бијељини.

“Епидемилошка ситуација је неповољна, тренутно је 3.719 позитивних лица, те 1.833 опорављених. Хоспитализована су 233 лица, од којих 57 у Универзитетском клиничком центру, те 177 у осталим болницама”, навео је Шеранић.

Он је додао да је 60 одсто заражених старосне доби од 30 до 64 године, 17 одсто од 15 до 29 година, те да је значајно пао број лица старијих од 65 година, која су, како је навео, најревноснија кад је ријеч о ношењу заштитне опреме.

Шеранић је навео да у болницама у Српској до сада није било потребе за збрињавањем дјеце позитивне на вирус корона.

Посљедњи текстови

Недјеља дјетета: Малишани Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ у посјети Музеју Старе Херцеговине

Поводом обиљежавања Међународне недјеље дјетета малишани старијих васпитних група Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ посјетили су Музеј Старе Херцеговине, гдје су им...

Разговор са учитељем Леком: Посвећен рад са дјецом увијек даје плод

Поводом Свјетског дана учитеља- 5. октобра, гост Јутарњег програма Радио Фоче био je учитељ у пензији Алекса Лечић Лека.

Школска игралишта у Драгочави и Броду на Дрини добила рефлекторе

Спортски терени подручних основних школа „Веселин Маслеша“ и „Свети Сава“ у фочанским мјесним заједницама Брод на Дрини и Драгочава освијетљени су рефлекторима....

Земљотрес грешком лоциран код Фоче

Доста медија пренијело је, позивајући се на податке Европско-медитеранског сеизмолошког центра, да се на подручју Фоче синоћ у 22,17 часова десио земљотрес...

Двадесет седам година од погибије хероја на Трескавици

Храбри српски борци са Трескавице никада не смију бити заборављени, поручено је из Фоче са обиљежавања 27 година од погибије 13 бораца...