Насловна Друштво Обезбијеђен привремени смјештај за погорјеле у Миљевини

Обезбијеђен привремени смјештај за погорјеле у Миљевини

17 C
Foča

Републичка управа Цивилне заштите допремила је данас у Миљевину два стамбена контејнера за привремени смјештај породицама Крсман и Јевтовић, чије су куће прије два дана изгорјеле у пожару.

Крсмани и Јевтовићева захвални, истичу да је боље и контејнер него да се потуцају по туђим кућама.

Вукашину и Љиљи Крсман, родитељима погинулог борца Војске Републике Српске, из чије куће је пожар кренуо, ватра је све уништила.

„Ништа нисмо извукли, ни упаљач, само ово што видите на мени. Контејнер је привремено рјешење, до правог рјешења, тако су нам рекли. На улици смо, само да се спакујемо, па гдје било“, прича Вукашин Крсман.

Из сусједне кући Милице Јевтовић, удовице ратног војног инвалида, комшије су успјеле да изнесу дио намјештаја прије него што је пламен све прогутао.

„Спасила сам бијелу технику и намјештај а остали су регали, суђе, гардероба и  сад сам код снахе. Мени је и контејнер супер кад се имам својим вратима да затворим, да могу да се истуширам, да легнем, да се пресвучем“, каже Милица Јевтовић, која је у протеклом рату избјегла из Сарајева.

Замјеник начелника општине Фоча Весна Рашевић захвалила се премијеру Радовану Вишковићу и директору РУ ЦЗ Милану Новитовићу на помоћи, истичући да је ово неопходни минимум док се трајно не ријеши питање смјештаје ове двије породице.

Она је напоменула да ће општина прикључити воду и струју у контејнере.

„Већ данас ће изаћи машине да рашчисте згариште, да би се кренуло у трајно рјешевање проблема у чему очекујемо помоћ министарстава Владе Српске“, рекла је Рашевићева.

Погорјеле породице посебно су се захвалиле комшијама и свим мјештанима Миљевине који су им одмах прискочили у помоћ.

Мјештанин Ранко Елез, који је предсједник Удружења „Миљевина“, каже да се у ноћи када се десио пожар цијело насеље одазвало, а већ сутрадан су организовали и добротворну акцију.

„Скупили смо им 2.430 марака и наставићемо као Удружење да им пружамо помоћ“, рекао је Елез.

Из Цивилне заштите  је најављено да ће контејнере у току дана опремити неопходним намјештајем.

22.6

Посљедњи текстови

Миљевци удружени за чистије и зеленије насеље

Тридесетак мјештана Миљевине окупило се данас у трећој акцији чишћења овог насеља. Уклоњен је отпад, покошена трава, очишћене зелене површине. Резултат је...

Са играчем мање до велике побједе

Фудбалери Сутјеске савладали су Љубић из Прњавора са 3:1 чиме су два кола прије краја такмичења преузели од њега 13. мјесто које...

У четвртак посебна сједница СО Фоча о малим ХЕ и путевима

Скупштина општине Фоча одржаће наредног четвртка, 20. маја, посебну сједницу за чији дневни ред су предложене двије информације- о изградњи малих хидроелектрана...

Пред Сутјеском меч сезоне- против Љубића за сигурну луку

Пред фудбалерима Сутјеске је меч сезоне у којем ако тријумфују преузимају 13. позицију која гарантује опстанак у Првој лиги Српске, са повољним...

Почињу припремни радови за градњу ХЕ „Бук Бијела“

Постављањем камена темељца, у понедјељак 17.маја, почињу припремни радови за изградњу Хидроелектране „Бук Бијела“ коју ће заједно финансирати електропривреде Србије и Српске...