Насловна Друштво Обиљежен 9. мај: У години између два дана општине покренуто или завршено...

Обиљежен 9. мај: У години између два дана општине покренуто или завршено више капиталних инвестиција

13.5 C
Foča

Делегације општине Фоча и борачких удружења данас су, поводом Дана општине и Дана побједе, положиле цвијеће и прислужиле свијеће на споменике погинулим борцима из посљедњег грађанског и Другог свјетског рата.

Дан општине Фоча- 9. мај ове године, због мјера заштите од вируса корона, није обиљежен свечаном сједницом локалног парламента, а изостале су и све пратеће културне, забавне и спортске манифестације.

Начелник општине Фоча Радисав Машић изјавио је Радио Фочи да је година између два дана општине била веома успјешна, јер је покренуто или завршено неколико инвестиција које битно мијењају живот у овој локалној заједници, а општински буџет је стабилан и ликвидан.

„Прије свега, кренули смо у другу фазу водовода, која подразумијева замјену 22 километра секундарне мреже у граду, као и регулацију водовода у Миљевини. Изградили смо двије стамбене зграде и први пут након рата распустили колективни центар, а другу зграду смо намијенили социјално угроженим породицама“, навео је Машић.

Он је подсјетио да је велика инвестиција изградње нове зграде обданишта у завршној фази, те да би вртић требало да буде изграђен до краја године.

„Завршили смо реконструкцију и надзиђивање Спортског центра „Партизан“, а у Универзитетској болници у току су радови опремања и адаптације који се, такође, приводе крају. Нова поликлиника ће поједноставити и олакшати свакодневне прегледе грађана“, истакао је Машић.

Први човјек општине је напоменуо да је у Храму Светог Саве урађено подно гријање и да се тренутно ради мермерно поплочавање, док је у току и изградња обилазнице око Универзитетске болнице, као и низ инвестиција у које је из локалног буџета уложено 4.000.000 КМ.

„Укупна инвестиција која се тренутно реализује или је реализована на подручју наше општине у овој години је прешла 15 милиона. Ту треба додати и велике инвестиције које су у току на подручју Националног парка „Сутјеска“, рекао је Машић.

Он је изразио наду да пандемија вируса корона, која је зауставила инвестиционе токове, неће дуго трајати, те да ће развојни циклус општине бити настављен.

„Свим нашим грађанима честитам Дан општине. Биће прилике да се и на прославама обиљежи овај дан“, поручио је Машић.

Последњи текстови

Почела реконструкција Светосавске улице

Предузеће „Србињепутеви“ почело је прву фазу реконструкције Светосавске улице у Фочи која подразумијева замјену ивичњака и асфалтирање коловоза у дужини од 210...

Нови пројекат- Реконструкција водоводне мреже у Миљевини

Општина Фоча је обезбиједила нови пројекат реконструкције водоводне мреже у Миљевини , који је саставни дио друге фазе реконструкције водовода.Међународни експертски тим...

Фоча и Плужине ће заједно унаприједити систем заштите и спасавања

Спасилачке службе Фоче и Плужина заједно ће унаприједити систем заштите и спасавања у пограничном појасу, истакнуто је на другом координационом састанку за...

Општина помаже пчеларима

Удружење пчелара „Полен“ Општина Фоча помоћи ће са 6.000 КМ, саопштено је из локалне управе. Пчеларима је ова година...

Исплаћене по двије стипендије студентима

Фочанским студентима данас су исплаћене по двије стипендије из буџета општине. -Због пандемије вируса корона дошло је до благог...