Насловна Друштво Обновљена комунална инфраструктура

Обновљена комунална инфраструктура

28 C
Foča

Набавком 40 нових контејнера и изградњом нових надстрешница за одлагање отпада, општина Фоча обновила је комуналну инфраструктуру у централним градским улицама за шта је у општинском буџету планирано 50.000 КМ.

Начелник Одјељења за инспекцијске послове Младен Пиповић каже да су контејнери замијењени у улицама Крајишкој, Принциповој, Степе Степановића, Николе Пашића и на два мјеста у Светосавској улици.

„На иницијативу начелника општине, а у сарадњи и договору са Одјељењем за просторно уређење и Комуналним предузећем „Комуналац“, општина је набавила 40 контејнера и распоредила их на више локација, а на два мјеста- код Основне школе „Свети Сава“ и код Електродистрибуције, су направљене нове надстрешнице. У плану је набавка и нових канти, а у процедури је и набавка додатних 20 контејнера кроз један пројекат“, рекао је Пиповић.

Он је додао да ће се и наредне године континуирано вршити набавка нових контејнера и канти у градским и приградским насељима.

„Имамо доста захтјева да се на постојећим локацијама дода број контејнера и то ћемо радити са старим контејнерима, које ћемо репарирати и распоредити према захтјевима. Радићемо и на рјешавању проблема дивљих депонија, навјероватније са постављањем камера у одређеним дијеловима града да бисмо спријечили одлагање отпада на обалама ријека и другим јавним површинама“, навео је Пиповић.

Начелник општинског Одјељења за финансије Драган Ивановић подсјетио је да су средства за обнову комуналне инфарструктуре обезбијеђена ребалансом буџета.

„Ту позицију смо ребалансом повећали са 10.000 на 50.000 КМ. За набавку контејнера предвиђено је 40.000, за надстрешнице за контејнере 6.000 и за изградњу подлога 2.500 КМ. Поред тога, урађена је реалокација у буџету средстава из пројекта прекограничне сарадње Фоче и Плужина, и из тих средстава биже набављено додатних 20 контејнера“, рекао је Ивановић.

Посљедњи текстови

Бригу о оралном здрављу почети од малих ногу

Брига о оралном здрављу треба да почне од најраније животне доби, како би се обољења зуба спријечила и излијечила на вријеме, поручено...

Челебићи и Мештревац сутра без струје

Подручје Челебића и Мештревца сутра ће бити без напајања електричном енергијом у временском периоду од 10.00 до 14.00 часова.

ЦКИ Фоча: Школа сликања за љубитеље умјетности

Центар за културу и информисање организовао је радионицу „Школа сликања“ у којој су учествовали ученици фочанских основних и средњих школа, као и...

Без струје сутра дио Доњег Поља

Без струје ће сутра од 9 до 15 часова бити дио Доњег Поља иза бензинске пумпе, у улицама Дејтонска и Младе Босне.

Прослављена крсна слава спомен-цркве у Горњој Јошаници

Светом литургијом и славским обредом спомен-црква Светих Ћирила и Методија у Горњој Јошаници прославила је своје небеске заштитнике. Бројни православни вјерни народ...