Насловна Друштво Овације "Освајачима" за крај "Дринске приче"

Овације “Освајачима” за крај “Дринске приче”

18.6 C
Foča

Концертом крагујевачке рок групе „Освајачи“, у Фочи је завршена „Дринска прича“, дводневна манифестација која је организована као пратећи садржај пројекта прекограничне сарадње са Плужинама.

На платоу Аква парка „Ушће“, као што је то било и претходне ноћи, као предгрупа наступио је бенд „Веселе осамдесете“ из Крагујевца, а у њиховом репертоару овога пута доминирали су хитови из раних осамдесетих од „Идола“, „Азре“, „Шарло акробате“, ЕКВ-а, „Партибрејкерса“ и других познатих бендова бивше Југославије.

Услиједио је потом концерт њихових суграђана „Освајача“, који су послије дуже времена обрадовали своје фанове у Фочи.

Фронтмен бенда Звонко Пантовић Чипи каже да у Фочи имају много пријатеља и да увијек воле да дођу.

„Нама је у Фочи увијек добро, често свратимо. Много нам је драго да смо коначно ту и са свирком, дуго смо се договарали“, рекао је Чипи.

Он је најавио да спремају нове пјесме поводом великог јубилеја „Освајача“- три деценије од изласка њихове прве плоче.

„Имамо много новог материјала, то је нешто што смо могли да радимо током пандемије. Ових дана крећемо у студио да снимамо“, рекао је фронтмен крагујевачких „металаца“.

Пројектом “Туризам, адреналин, рафтинг авантура- ТАРА”, у оквиру којег је одржана “Дринска прича”, Фоча и Плужине настоје да промовишу прекогранично подручје, прије свега ријеку Тару са грандиозним кањоном, али и Парк природе „Пива“ у Црној Гори и Национални парк „Сутјеска“ у Републици Српској, као јединствену туристичку дестинацију за активни одмор.

Између осталог, овим пројектом, који већим дијелом финансира ЕУ уз учешће двије општине, изграђени су видиковци за разгледање кањона на путу десном обалом Таре, који се највише користи за потребе рафтинг туризма, те уређени прилази ријеци.

Посљедњи текстови

На спорстком терену у Миљевини постављени рефлектори и трибине

Напорима младих из Миљевине и Удружења грађана Миљевина на спортском терену Основне школе „Свети Сава“ у овом насељу постављени су рефлектори. 

У августу повећан број саобраћајних несрећа и прекршаја јавног реда и мира

На подручју Полицијске управе Фоча број саобраћајних незгода и прекршаја јавног реда и мира у августу је повећан у односу на исти...

Општина суфинансира будуће приправнике- ускоро јавни позив послодавцима

Више од стотину младих Фочака са високом стручном спремом немају одрађен приправнички стаж, па је локална управа одлучила да распише јавни позив...

Грађани предлажу и сами бирају пројекат који ће се финансирати

Пунољетни грађани Фоче имаће прилику да поднесу приједлог за рјешавање неког од проблема у својој локалној заједници чија вриједност не прелази 20.000...

Чајничанин ухапшен због прања новца

Полиција у Чајничу ухапсила је Чајничанина чији су иницијали С.Ж. који се сумњичи да је починио кривично дјело прање новца, чиме је...