Насловна Спорт Одбојкаши Маглића огорчени на Савез БиХ, болест их спријечила да се боре...

Одбојкаши Маглића огорчени на Савез БиХ, болест их спријечила да се боре за бодове

1 C
Foča

У Одбојкашком клубу „Маглић“ из Фоче, у којем су шесторица првотимаца са симптомима вируса корона у изолацији, огорчени су на Одбојкашки савез БиХ који није одогодио њихов меч у Сарајеву против „Босне“, већ га је, након недоласка Фочака, регистровао са 3:0 у корист домаћина.

Фочаци су тражили од Савеза да се, због болести у том тренутку петорице њихових играча, одложи сусрет петог кола Премијер лиге БиХ, који је јуче требало да се одигра у Сарајеву.

Капитен „Маглића“ Драган Матовић јавно је, путем свог фејсбук профила, упитао Савез зашто им није дозвољено помјерање термина утакмице у Сарајеву.

“Иако смо уредно послали допис онима који би требало да воде рачуна о превасходно нашем здрављу, добили смо негативан одговор”, навео је Матовић.

Он је истакао да се у “Маглићу” стриктно придржавају епидемиолошких мјера, те да су првотимци који имају симптоме ковида 19 у изолацији и да као прави спортисти нису жељели да својим присуством на јавним мјестима угрозе здравље било кога, нарочито колега са друге стране мреже.

“Јавно питам, шта би се десило да смо се појавили на утакмици и довели у опасност другу екипу, стручне штабове, стручна лица и остале. Да ли бисмо по свим законским прописима одговарали за евентуалне посљедице? На који начин бисмо дошли до мјеста одигравања утакмице када сви заједно путујемо? Шта би се десило да нам је на улазу у дворану измјерена температура већа од 37 степени? Да ли је могуће да се и болест мора најавити 30 сати раније, на шта ово личи”, упитао је Матовић.

Он је констатовао да је безброј питања без конкретних одговора од оних, како је нагласио, који системски уништавају и оно мало што је остало од одбојке.

У међувремену, број одбојкаша “Маглића” са повишеном темепратуром, који су у изолацији, повећао се на шест, а код једног од њих тестирањем је потврђено присууство вируса корона.

Последњи текстови

Епидемиолошка ситуација и даље забрињавајућа- поштовање мјера једини вид борбе против короне

Податак да се сваког дана у Фочи око 50 пацијената јави за снимање плућа довољно говори колико је епидемиолошка ситуација забрињавајућа и...

Преминуо Немања Старовић

Двадесетседмогодишњи Немања Старовић из Фоче преминуо је од посљедица изазваних ковидом 19 у Општој болници у Невесињу, потврдила је његова породица.

Млади Фочаци поручили: Насиље над женама да се не прећуткује, већ да се реагује

Међународна организација за миграције ИОМ организовала је данас у Фочи „Наранџасту шетњу“ као вид подршке женама жртвама насиља, а у оквиру кампање...

Шетња у знак подршке жртвама насиља

Млади окупљени кроз пројекат "Подршка младима у локалним заједницама БиХ" који имплементира Међународна организација за миграције у недјељу, 29. новембра шетају Фочом...

Воће и сокови за Болницу од Кладионица “Моцарт”

Спортске кладионице “Моцарт” поклониле су Универзитетској болници Фоча витаминске пакете, тачније свјеже воће и сокове, за љекаре и медицинске сестре и техничаре...