Насловна Друштво Одгођена регата у оквиру „Дринске авантуре“ – остале активности биће одржане

Одгођена регата у оквиру „Дринске авантуре“ – остале активности биће одржане

7.3 C
Foča

Због одлуке Штаба за ванредне ситуације општине Фоча, усљед погоршане епидемиолошке ситуације, овогодишња регата ријеком Дрином, у оквиру туристичко-забавне манифестације „Дринска авантура“, одгођена је до даљњег. Све остале планиране активности биће организоване према раније утврђеним терминима.

-Како је у одлуци Штаба наведено, у обавези смо да откажемо дио манифестације која је требало да буде одржана на ријеци Дрини, у недјељу, 26. јула, а све због притужби великог броја грађана Фоче на одржавање регате- саопштено је из Омладинског покрета Фоча, који је организатор манифестације.

Подсјећају да су се, према упутствима надлежних о ограничењу броја учесника на 50, ове године потрудили да у вертикалној трци, „Риболовачкој причи“ и бициклистичкој вожњи не прекораче тај број, те да ће те активности бити организоване.

-Међутим, иако смо за учеснике регате обезбиједили превоз до почетне тачке, на начин да у аутобусима осигурамо довољно одстојање учесника, дезинфекцију руку, те заштитне маске, како у превозу, тако и на пловилима током регате, због одлуке надлежних приморани смо да тај дио активности одложимо до даљњег- наводе организатори.

Ове године учесници ће се такмичити у ноћној вертикалној трци од Градског трга до Планинарског дома „Забрана”, која ће почети у петак, 24. јула, у 21.00 час. За најбоље тркаче обезбијеђене су новчане награде.

У суботу, 25. јула, од 8.00 часова, љубитељи бициклизма, уживаће у вожњи бицикала од Фоче преко Пјешчаних пирамида до Миљевине, одакле ће се до Фоче такмичити за новчане награде. Истог дана, у 18.00 часова, на ушћу Ћехотине у Дрину, сви љубитељи риболова моћи ће да учествују у „Риболовачкој причи“, малој школи риболова и акцији порибљавања Дрине. 

-„Дринска авантура“ из године у годину расте, како према броју заинтересованих, тако и према броју забавних активности. Тренутна епидемиолошка ситуација ове године спријечила нас је да учесницима понудимо и остале планиране активности. Вођени мишљу да је здравље најпрече ипак нисмо у могућности да понудимо све оно што смо наумили у овогодишњем издању манифестације- наводи се у саопштењу.

Организатори су изразили наду да ће епидемија што прије проћи и да неће угрозити одржавање осталих манифестација у Фочи и другим општинама у Републици Српској. Најавили су да припремају нове садржаје за наредну годину, када ће на посебан начин обиљежити мали јубилеј- пет авантуристичких година на Дрини и осталим фочанским дестинацијама.

Последњи текстови

Почела реконструкција Светосавске улице

Предузеће „Србињепутеви“ почело је прву фазу реконструкције Светосавске улице у Фочи која подразумијева замјену ивичњака и асфалтирање коловоза у дужини од 210...

Нови пројекат- Реконструкција водоводне мреже у Миљевини

Општина Фоча је обезбиједила нови пројекат реконструкције водоводне мреже у Миљевини , који је саставни дио друге фазе реконструкције водовода.Међународни експертски тим...

Фоча и Плужине ће заједно унаприједити систем заштите и спасавања

Спасилачке службе Фоче и Плужина заједно ће унаприједити систем заштите и спасавања у пограничном појасу, истакнуто је на другом координационом састанку за...

Општина помаже пчеларима

Удружење пчелара „Полен“ Општина Фоча помоћи ће са 6.000 КМ, саопштено је из локалне управе. Пчеларима је ова година...

Исплаћене по двије стипендије студентима

Фочанским студентима данас су исплаћене по двије стипендије из буџета општине. -Због пандемије вируса корона дошло је до благог...