Насловна Друштво Одгођена регата у оквиру „Дринске авантуре“ – остале активности биће одржане

Одгођена регата у оквиру „Дринске авантуре“ – остале активности биће одржане

-2 C
Foča

Због одлуке Штаба за ванредне ситуације општине Фоча, усљед погоршане епидемиолошке ситуације, овогодишња регата ријеком Дрином, у оквиру туристичко-забавне манифестације „Дринска авантура“, одгођена је до даљњег. Све остале планиране активности биће организоване према раније утврђеним терминима.

-Како је у одлуци Штаба наведено, у обавези смо да откажемо дио манифестације која је требало да буде одржана на ријеци Дрини, у недјељу, 26. јула, а све због притужби великог броја грађана Фоче на одржавање регате- саопштено је из Омладинског покрета Фоча, који је организатор манифестације.

Подсјећају да су се, према упутствима надлежних о ограничењу броја учесника на 50, ове године потрудили да у вертикалној трци, „Риболовачкој причи“ и бициклистичкој вожњи не прекораче тај број, те да ће те активности бити организоване.

-Међутим, иако смо за учеснике регате обезбиједили превоз до почетне тачке, на начин да у аутобусима осигурамо довољно одстојање учесника, дезинфекцију руку, те заштитне маске, како у превозу, тако и на пловилима током регате, због одлуке надлежних приморани смо да тај дио активности одложимо до даљњег- наводе организатори.

Ове године учесници ће се такмичити у ноћној вертикалној трци од Градског трга до Планинарског дома „Забрана”, која ће почети у петак, 24. јула, у 21.00 час. За најбоље тркаче обезбијеђене су новчане награде.

У суботу, 25. јула, од 8.00 часова, љубитељи бициклизма, уживаће у вожњи бицикала од Фоче преко Пјешчаних пирамида до Миљевине, одакле ће се до Фоче такмичити за новчане награде. Истог дана, у 18.00 часова, на ушћу Ћехотине у Дрину, сви љубитељи риболова моћи ће да учествују у „Риболовачкој причи“, малој школи риболова и акцији порибљавања Дрине. 

-„Дринска авантура“ из године у годину расте, како према броју заинтересованих, тако и према броју забавних активности. Тренутна епидемиолошка ситуација ове године спријечила нас је да учесницима понудимо и остале планиране активности. Вођени мишљу да је здравље најпрече ипак нисмо у могућности да понудимо све оно што смо наумили у овогодишњем издању манифестације- наводи се у саопштењу.

Организатори су изразили наду да ће епидемија што прије проћи и да неће угрозити одржавање осталих манифестација у Фочи и другим општинама у Републици Српској. Најавили су да припремају нове садржаје за наредну годину, када ће на посебан начин обиљежити мали јубилеј- пет авантуристичких година на Дрини и осталим фочанским дестинацијама.

Посљедњи текстови

СО Фоча: Нацрт буџета од 11.850.000 КМ упућен у јавну расправу

Одборници Скупштине општине Фоча усвојили су нацрт буџета за ову годину у износу од 11.850.000 КМ и упутили га у јавну расправу,...

Одиграна представа „Идентитлук“

Представа „Идентитлук“ у режији Тање Милетић Оручевић одиграна је у Градском позоришту Фоча. Представа је ауторски пројекат Студија за изведбене умјетности, Народног...

Нацрт буџета Фоче пред одборницима

Одборници Скупштине Фоча разматраће нацрт буџета општине за 2021. годину у износу од 11.850.000 КМ на сједници која је заказана за сутра.

Расписан јавни позив за додјелу признања општине Фоча

Скупштина општине Фоча расписала је јавни позив за достављање приједлога за додјелу награда и признања ове локалне заједнице поводом 9. маја -...

Спортска година у знаку короне и тениса, награде за Фундупа и ТК “Фоча”

Тенисер Срђан Фундуп и Тениски клуб „Фоча“, чији је Фундуп члан, проглашени су за најбољег фочанског спортисту и најбољи спортски колектив у...