Насловна Култура Одржан концерт Камерног хора

Одржан концерт Камерног хора

28 C
Foča

У храму Светог Саве синоћ је одржан концерт Камерног хора Музичке академије из Источног Сарајева.

          У програму су заступљена дјела Виктора Каљиникова, Валентина Рајка, Марка Трајчевића, Влада Милошевића и других композитора.

          Храм Светог Саве, Центар за културу и информисање и Туристичка организација Општине Фоча синоћ су организовали концерт Камерног хора, Смјера за црквену музику и појање Музичке академије из Источног Сарајева. Препознатљивим и јединственим извођењем, хор је још једном одушевио фочанску публику и испунио храм духовним и световним мелодијама.

          Раде Радовић, професор Музичке академије и диригент хора који носи бројна признања, каже да двије године паузе у раду због корона вируса нису оставиле траг и да сада хор ради у скоро пуном капацитету. „Интеракција са фочанском публиком је увијек била на високом нивоу шро потврђује двадесетогодишње искуство. Циљ нам је да наставимо да радимо након овог мучног, пандемијског периода, који је оставио траг на ансамбле као што је наш. Поред паузе која је претходила, настојим да допуним ансамбл, неки од чланова су први пут осјетили ову концертну, озбиљну атмосферу и сигуран сам да ћемо наставити овим нашим путем, на радост и нас и наше публике“, каже Радовић.

          Камерни хор смјера за црквену музику и појање основан је 2001. године, а данас дјелује под покровитељством митрополије дабробосанске. Овај ансамбл је вишеструки лауреат међународних хорских такмичења, а снимљено је на десетине концерата, документарних филмова и емисија о његовом раду.

          Синоћњи концерт одржан је поводом Дана општине Фоча.

Посљедњи текстови

Бригу о оралном здрављу почети од малих ногу

Брига о оралном здрављу треба да почне од најраније животне доби, како би се обољења зуба спријечила и излијечила на вријеме, поручено...

Челебићи и Мештревац сутра без струје

Подручје Челебића и Мештревца сутра ће бити без напајања електричном енергијом у временском периоду од 10.00 до 14.00 часова.

ЦКИ Фоча: Школа сликања за љубитеље умјетности

Центар за културу и информисање организовао је радионицу „Школа сликања“ у којој су учествовали ученици фочанских основних и средњих школа, као и...

Без струје сутра дио Доњег Поља

Без струје ће сутра од 9 до 15 часова бити дио Доњег Поља иза бензинске пумпе, у улицама Дејтонска и Младе Босне.

Прослављена крсна слава спомен-цркве у Горњој Јошаници

Светом литургијом и славским обредом спомен-црква Светих Ћирила и Методија у Горњој Јошаници прославила је своје небеске заштитнике. Бројни православни вјерни народ...