Насловна Друштво ОИК: Прелиминарни резултати избора за чланове савјета мјесних заједница

ОИК: Прелиминарни резултати избора за чланове савјета мјесних заједница

11.6 C
Foča

Општинска изборна комисија објавила је прелиминарне резултате избора за чланове савјета мјесних заједница на подручју општине Фоча, на којима су грађани путем отворених листа бирали 134 члана у 24 мјесне заједнице.

На јучерашњим изборима право гласа искористило је 2.267 од 16.694 регистрована бирача. Грађани су гласали за кандидате које је предложило 10 политичких партија, те по једно удружење и група грађана.

У савјетима мјесних заједница највише чланова имаће СНСД 52, СДС је освојио 37 мјеста, СДА 21, ДЕМОС осам, Група грађана МЗ Миљевина шест, НДП четири, ДНС два. По једног представника добили су Социјалистичка партија, Уједињена Српска, Народна партија Српске и Социјалистичка партија Српске, док су без гласова остали кандидати које је предложило Удружење повратника „Алаџа“.

У Општинској изборној комисији кажу да су избори протекли без проблема, приговора и жалби, те да је кашњење забиљежено само на бирачком мјесту у Поповом Мосту, које је отворено у 8.10 часова.

-Јуче смо објавили табеле са резултатима сваког кандидата, а данас је урађена одлука у којој су наведени кандидати који су изабрани за чланове савјета мјесних заједница. Имамо интересантну ситуацију у Доњем Пољу и Лазареву гдје кандидати имају једнак број гласова и у таквим ситуацијама, према упутству Републичке изборне комисије, даје се предност женском или млађем кандидату-рекао је члан Општинске изборне комисије Бранимир Радовић.

У мјесним заједницама Центар, Горње Поље, Доње Поље, Душаново, Лазарево, Брод и Миљевина бирало се по седам, а у преосталих 17 мјесних заједница по пет чланова.

Од укупно 26, избори су одржани у 24 мјесне заједнице, јер мјесне заједнице Викоч и Слатина не испуњавају услове за одржавање избора.

Изабрани чланови савјета мјесних заједница накнадно ће међу собом већином гласова бирати предсједника.

Посљедњи текстови

Сутјеска боља од Слободе

Кошаркаши Сутјеске савладали су на свом терену Слободу 73 из Новог Града резултатом 62:55 у 7. колу Прве лиге Републике Српске.

Сутјеска и Власеница не заборављају Саву- сутра меч у његову част

Фудбалери Сутјеске и Власенице одиграће у Фочи сутра пријатељску утакмицу у знак сјећања на голмана Миливоја Савића, који је носио дрес ова...

Полиција упозорава на опасност употребе оружја

Недавно убиство дјечака, а затим и пуцњава у центру Фоче, показали су да је нелегално ватрено оружје и те како присутно међу...

Кошаркаши дочекују Слободу 73 из Новог Града

Кошаркаши Сутјеске сутра ће угостити новоградску Слободу 73 у седмом колу Прве лиге Републике Српске. Фочаци су на четвртом...

Одбојкашице славиле другу побједу, сутра дочекују Инову

У заосталој утакмици петог кола Прве лиге Републике Српске одбојкашице Маглића на гостовању у Билећи савладале су Херцеговац резултатом 3:2.