Насловна Друштво ОК Фест помјерен за јули наредне године

ОК Фест помјерен за јули наредне године

7.3 C
Foča

Седми Нектар ОК Фест, који је требало да почне за неколико дана на Тјентишту, отказан је због погоршане епидемиолошке ситуације у Српској и региону. Овогодишње издање фестивала пролонгирано је за јули наредне године.

Свјесни епидемиолошке ситуације у Српској и региону и свакодневног раста обољелих од вируса корона, а вођени одлукама Републичког штаба за ванреде ситуације, према којој до 17.августа на снази остају мјере максималног окупљања 50 особа на јавним мјестима, организатори ОК Феста одлучили су да фестивал одложе за наредно љето.

Директор фестивала Дубравко Сувара истиче да тренутно нису створени епидемиолошки услови за одржавање Нектар ОК Феста у раније најављеном термину од 14.до 16.августа.

-Чекали смо одлуке и мјере Републичког штаба, а све вријеме смо били у консултацији са Институтом за јавно здравство. Наметнула се само једна одлука, а то је да овогодишње издање фестивала пролонгирамо за наредну годину са комплетним програмом. Све остаје исто и извођачи и програм и партнери, а само чекамо боље укупне прилике у земљи и региону како бисмо сљедеће године још боље и успјешније одржали фестивал-рекао је Сувара за Радио Фочу.

Организатори једног од најпопулрнијих музичких фестивала у региону публици су поручили да буду стрпљиви, јер их догодине у јулу сигурно чека квалитетан програм са раније најављеним извођачима.

-Оно што је сигурно у овом тренутку је да ОК Фест неће имати проблем са посљедицама короне које су највише финансијске природе, зато што је већина наших спонзора и пријатеља остала уз нас, па можемо да гарантујемо да је сигурно наредно издање. Већина оваквих догађаја у свијету, Европи и код нас ће имати избиљне посљедице и проблеме како преживјети и наставити-рекао је Сувара.

ОК тим изразио је захвалност свим партнерима, спонзорима и институцијама који су им годинама несебично пружали подршку у организацији фестивала који представља јединствен спој уживања у квалитетној музици и чаробној природи. Међу дугогодишњим партнерима је и Општина Фоча, са којом сарадњу настављају и даље.

-Овакви пројекти без подршке локалних заједница и ширег списка партнера су готово немогући. Заиста, Општина Фоча се показала као врло одговорна заједница, која је од самог старта препознала вриједност и дала нам сваку подршку. Надам се да смо и ми то знали да оправдамо кроз промоцију и подршку туризма Фоче и кроз реализацију неколико пројеката у самом НП „Сутјеска“-рекао је Сувара.

ОК Фест је за Фочу догађај од посебног значаја, који не само да популарише јединствени природни амбијент НП „Сутјеска“, већ и комплетну туристичку привреду ове локалне заједнице. Фоча ће и наредне године бити сигуран партнер у овом пројекту, каже начелник Радисав Машић.

-Већ сада радимо на припремама за наредну годину. Са организаторима смо се договорили да концепт буде још садржајнији и да ову прескочену годину надокнадимо-рекао је Машић.

Организатори су потврдили и датуме фестивала за наредну годину. Од 16. до 18. јула 2021.године посјетиоци ће уживати у квалитетним наступима водећих свјетских и регионалних извођача, на три фестивалске бине. Фински метал бенд Апокалиптика, легендарни Ејжн даб фондејшн, Ван Гог, Бајага и Инструктори, Горан Баре и Мајке, Хладно пиво, Лав Хантерс, Ху Си, Ритам нереда, Атеист Реп само су неки од извођача. Још имена биће накнадно објављена, док ће сви ОК пакети купљени у овој години важити и за наредно љето, потврдили су организатори.

Последњи текстови

Почела реконструкција Светосавске улице

Предузеће „Србињепутеви“ почело је прву фазу реконструкције Светосавске улице у Фочи која подразумијева замјену ивичњака и асфалтирање коловоза у дужини од 210...

Нови пројекат- Реконструкција водоводне мреже у Миљевини

Општина Фоча је обезбиједила нови пројекат реконструкције водоводне мреже у Миљевини , који је саставни дио друге фазе реконструкције водовода.Међународни експертски тим...

Фоча и Плужине ће заједно унаприједити систем заштите и спасавања

Спасилачке службе Фоче и Плужина заједно ће унаприједити систем заштите и спасавања у пограничном појасу, истакнуто је на другом координационом састанку за...

Општина помаже пчеларима

Удружење пчелара „Полен“ Општина Фоча помоћи ће са 6.000 КМ, саопштено је из локалне управе. Пчеларима је ова година...

Исплаћене по двије стипендије студентима

Фочанским студентима данас су исплаћене по двије стипендије из буџета општине. -Због пандемије вируса корона дошло је до благог...