Насловна Спорт Олимпијски дух Самоборске наставио да живи

Олимпијски дух Самоборске наставио да живи

37.6 C
Foča

На игралишту Основне школе „Веселин Маслеша“ у Фочи почео је турнир у малом фудбалу „Самоборска 2021“, који већ традиционално организује омладина из тог фочанског насеља.

Овај тунир по много чему је посебан- игра се на кошаркашком терену, ограђеним зидом школе са једне и металном оградом са друге стране, тако да нема извођења аута, осим кад лопта оде иза гола, па је мање прекида и игра је много динамичнија, а голови су шипке од кошаркаших конструкција.

Осим тога, турнир “Самоборска” је омиљен и због тога што је отворен за све, и за велике и за мале, женске и мушке, активне спортисте, рекреативце и оне који то нису, за оне који знају са лоптом, а и за оне који мање знају, без ограничења.

У правом смислу на овом дружењу љубитеља фудбала долази до изражаја олимпијски дух изражен чувеном крилатицом „важно је учествовати“.

Прошле године, због мјера заштите од заразе, није било турнира, а колико се публика ужељела необичних утакмица у Самоборској видјело се већ првог дана када је школска трибина била премала да прими посјетиоце.

Турнир у Самоборској поносно носи епитет најмасовнијег спортског догађаја у Фочи.

Тај назив оправдао је и ове године- на турниру учествују 32 екипе.

Мечеви се играју од 17.00 часова до поноћи.

Планирано је да турнир траје шест дана, а имајући у виду неповољне временске прилике могао би потрајати који дан дуже.

Посљедњи текстови

Добротворна улична свирка за Ивану Бјелогрлић

Дјечија играоница „Звјездица“ организоваће сутра на Тргу краља Петра у Фочи добротворну  уличну свирку, на којој ће се прикупљати новчана средства за...

СРД „Младица“: Почиње школа риболова

Спортско-риболовно друштво „Младица“ организује бесплатну школу риболова за дјецу узраста од седам до 14 година, која ће почети у понедјељак, 2. августа.

ПУ Фоча: Прву половину године обиљежио повећан број саобраћајних несрећа

Полицијска управа Фоча у протеклих шест мјесеци евидентирала је 43 саобраћајне несреће више него у истом периоду прошле године. У благом порасту...

У Фочи велики одзив за потписивање петиције

Петицију против одлуке високог представника Валентина Инцка о наметању закона о кажњавању негирања геноцида у Фочи је од синоћ потписало више стотина...

Ђоковићев тениски центар помаже ТК “Фоча”

Бојан Божовић, спортски директор Тениског центра „Новак“ у Београду и власник Тениске академије „Божовић“ у Цириху најавио је сарадњу те двије познате...