Насловна Друштво Омладинским пројектима до бољег амбијента Фоче

Омладинским пројектима до бољег амбијента Фоче

1.2 C
Foča

Уређење спортско-рекреативних терена и купалишта, еколошке акције, промотивне туристичке манифестације, само су неки од пројеката које ће у наредном периоду реализовати пет фочанских омладинских организација у сарадњи са Општином Фоча. Циљ је да се кроз мобилност и синергију младих подигне квалитет живота грађана.

Спортско-рекреативни терени школе у Миљевини ускоро ће добити љепши изглед-нове рефлекторе, ограду, уређене трибине и стазу. Пројекат заједно спроводе Удружење грађана „Миљевина“ и Општина Фоча. На томе се неће стати, поручују из Удружења.

-У договору са начелником општине настојаћемо да у Миљевини уредимо и једно купалиште на ријеци Бистрици, што би нам много значило-каже предсједник Ранко Елез.

Новоформирано удружење „Млади Фоче“ планира да реализује пројекат уређења терена за шах на отвореном.

-Шаховски терен би требало да буде на Тргу 9.јануара. Биле би постављене велике шаховске фигуре и исцртана шаховска поља, то би било мјесто за дружење и рекреацију-каже предсједник Удружења Тодор Станковић.

Омладински покрет Фоча у свом дневнику активности биљежи највећи број реализованих акција и пројеката којима су мијењали амбијент Фоче.  И ове године биће организатор манифестације „Дринска авантура“ која уз мобилност младих промовише туризам, спорт, екологију и забаву.

-Ове године акценат стављамо на промоцију екологије, па смо у оквиру манифестације уврстили и набавку контејнера у насељу Миљевина, јер је ту баш потребно-рекао је предсједник Омладинског покрета Младен Мандић.

Пуна подршка новом кругу омладинских пројеката стиже од локалне управе.

-Кроз учешће општине у пројектима на располагању је 100.000 марака, док је конкретно из буџета општине за подршку омладинским организацијама намијењено 15.000 марака-рекао је начелник општине, Милан Вукадиновић.

Из пет омладинских фочанских удружења поручују-кроз иновативност и активизам помажемо у креирању љепшег и бољег амбијента за све суграђане.

Посљедњи текстови

Повећан водостај свих ријека на подручју Фоче

Усљед обилних падавина на подручју општине Фоча водостај свих ријека је повећан, а за сада нема излијевања из корита потврђено је Радио...

Заваит, Челебићи и Мештревац без струје

Због квара на далеководу потрошачи на подручу Заваита, Челебића и Мештревца су без напајања електричном енергијом. Из Електродистрибуције РЈ...

Фочанска Александрида: Трајни свједок српске писмености

У организацији Православног богословског факултета „Свети Василије Острошки“ и Задужбине „Кнез Мирослав Хумски“ из Требиња у Фочи је представљено фототипско издање књиге...

Надошла и мутна Дрина одгодила такмичење младичара

Такмичење у лову младице „Хуко хуко куп Фоча 2021“ одложено је због неповољног водостаја и мутне боје ријеке Дрине, саопштило jе фочанско...

Привремено одузето возило због дуга за казне од 21.428 КМ

Полиција у Фочи привремено је одузела путнички аутомобил марке „ауди“ од Гачанина за којег је утврђено да је повратник у чињењу саобраћајних...