Насловна Друштво ОО ДНС Фоча: Нетачни наводи одборника СДС-а, ДНС у Фочи дјелује опозиционо

ОО ДНС Фоча: Нетачни наводи одборника СДС-а, ДНС у Фочи дјелује опозиционо

-2.4 C
Foča

Општински одбор Демократског народног савеза Фоча, саопштењем за јавност, демантовао је наводе одборника СДС-а у Скупштини општине Фоча Огњена Бодироге да је ОО ДНС-а Фоча напустио опозицију, те да та политичка партија подржава актуелну скупштинску већину предвођену СНСД-ом.

Из ДНС-а Фоча наводе да је на посљедњој сједници Скупштине општине Фоча  одборник СДС-а јавно изнио свој став да је ДНС у Фочи  напустио опозицију и да подржава скупштинску већину на челу са СНСД-ом чиме је покушао да код јавности створи криву слику и да минимизира улогу ДНС-а као опозиционог политичког фактора.

-Наводи одборника СДС-а су апсолутно нетачни и није нам јасно шта је хтио да постигне  са овом изјавом јер се очито ради о личном ставу, а не о ставу  странке којој припада. Све ово је изнио у времену када одборник Демократског народног савеза није био  присутан на сједници Скупштине  јер је због приватних обавеза  морао да напусти скупштинско засједање-саопштено је из фочанског ДНС-а.

Појашњавају да је истина да је одборник ДНС-а приликом изјашњавања о извршењу буџета  гласао за,  што је дало повода поменутом одборнику да реагује на начин како је реаговао, али је очито да он, како наводе, ствари гледа само парцијално и окреће их на начин како њему одговарају, како би из свега извукао некакав њему знан политички профит. 

-Очито је заборавио на претходну сједницу када је на дневном реду скупштинског засједања  била тачка ребаланс буџета.  У дискусији одборник ДНС-а уложио је три амандмана на ребаланс који су били од интереса за  Демократски народни савез, при чему је један од њих и финансијска помоћ  у износу од 5.000 КМ за цркву у Јабуци.  Истакавши да ће уколико буди прихваћени амандмани подржати ребаланс буџета-стоји у саопштењу.

Наглашавају да је предлагач ребаланса сва три амандмана прихватио, да су два одмах реализована, док је трећи у фази припреме за реализацију, јер се ради о  мањем грађевинском захвату који је од општег интереса за грађане насеља Рибарска.

У фочанском ДНС-у сматрају да би негласање за извршење буџета било  гласање против амандмана које су предложили, а извршење буџета усвојено и без гласа одборника Демократског народног савеза.

-Одборник СДС-а очито има потребу да буде газда у туђој кући па се дотакао и избора за савјет мјесне заједнице Челиково Поље, гдје је након проведених избора  ДНС добио два, СДС једног, а СНСД два члана савјета мјесне заједнице. СДС-овом члану савјета нуђена је нагодба да он буде предсједник мјесне заједнице Челиково Поље двије године, а двије године ДНС-ов члан господин Видојевић.  Он је то одбио инсистирајући да буде предсједник све четири године, што није био наш интерес.  Након тога договор је постигнут са члановима савјета мјесне заједнице Челиково Поље који су изабрани у савјет испред СНСД-а, тако да ће господин Видојевић, наш члан, бити предсједник мјесне заједнице Челиково Поље двије године, што је апсолутно наш интерес, а не никаква коалиција са СНСД-ом-додаје се у саопштењу.

Наводе да грађани Фоче треба да знају да је Демократски народни савез  опозициона партија и да ће тако и остати, те да политику те странке нико са стране неће водити и креирати. 

-Демократски народни савез ће и даље дјеловати опозиционо, у складу са програмским опредјељењима и ставовима органа врха странке на челу са предсједником Ненадом Нешићем-истиче се у саопштењу ОО ДНС-а Фоча.

Посљедњи текстови

У петак позоришна представа о Милунки Савић

Глумица Весна Станковић извешће на сцени Градског позоришта у Фочи у петак, 21. јануара у 19.00 часова монодраму „Милунка“ београдског театра „Балкан...

Стонотенисери играли у част Драгана Зечевића Зеке

Стонотенски клуб Перућица организовао је у Спортској сали „Партизан“,   осми Меморијални турнир Драган Зечевић Зека, на којем су се стонотенисери такмичили у...

Зимски вашар – манифестација која одушевљава Фочаке свих генерација

Слатке и слане делиције, палачинци, кокице, пецива, бакини колачи и чоколадни сладоледи само су неки од посластица који су се нашли на...

Православна Нова година дочекана на Градском тргу

Уз топле напитке и музику са разгласа Фочаци су на Тргу краља Петра дочекали Нову годину по Јулијанском календару.

Дародавци из aуто-праонице „Славица“ пакетићима обрадовали фочанске малишане

Како би увеличали празничну атмосферу у Фочи и оживјели дух прославе Православне нове године, дародавци из Самоуслужне ауто-праонице „Славица“ синоћ су на...