Насловна Друштво Општина подржала иницијативу да се изгради још један студентски дом

Општина подржала иницијативу да се изгради још један студентски дом

37.6 C
Foča

Одборници Скупштине општине Фоча усвојили су одлуку о приступању изради регулационог плана за дио насеља Доње Поље, чиме би требало да се омогући, у близини постојећег, градња још једног студентског дома.

Регулационим планом, који обухвата десну обалу Дрине, од помоћног фудбалског стадиона до моста код Казнено-поправног завода, осим градње новог дома, предвиђено је и да се утврди планско уређење простора око постојећег Студентског дома са обалоутврдом, шеталишном зоном и теренима за рекреацију.

У образложењу одлуке је наведено да је Студентски дом Фоча покренуо инцијативу да се изгради још један објекат за смјештај студената, чији би капацитет био 350 кревета са рестораном од 250 мјеста.

„Како је од ове године на Медицинском факултету у Фочи отворен програм студија на енглеском језику, који ће похађати већи број студената страних држављана, то ће питање недостатка смјештајних капацитета у студентском дому представљати све већи проблем. Од стране општине је оцијењено да плански треба уредити и простор од постојећег Студентског дома, између ријеке Дрине и Светосавске улице, до моста 9. мај, а ради потпуније искориштености расположивог простора, због чега је и овај пртостор обухваћен одлуком“, стоји у образложењу.

Појашњено је да би општина за градњу новог студентског дома уступила земљиште и пратећу инфраструктуру, док би главни инвеститор, уколико дође до реализације овог пројекта, била Влада Српске.

На сједници је, између осталог, било говора и о проблему изливања канализације у центру града.

Начелник Одјељења за урбанизам Ранко Поповић појаснио је да је при изградњи стамбених зграда код робне куће у Улици краља Петра погрешно спојена канализација на одвод површинских вода, те да су у току радови код робне куће, које изводи водоводно предузеће „Извор“, којима ће тај проблем, на рачун инвеститора стамбених зграда, бити отклоњен.

Посљедњи текстови

Добротворна улична свирка за Ивану Бјелогрлић

Дјечија играоница „Звјездица“ организоваће сутра на Тргу краља Петра у Фочи добротворну  уличну свирку, на којој ће се прикупљати новчана средства за...

СРД „Младица“: Почиње школа риболова

Спортско-риболовно друштво „Младица“ организује бесплатну школу риболова за дјецу узраста од седам до 14 година, која ће почети у понедјељак, 2. августа.

ПУ Фоча: Прву половину године обиљежио повећан број саобраћајних несрећа

Полицијска управа Фоча у протеклих шест мјесеци евидентирала је 43 саобраћајне несреће више него у истом периоду прошле године. У благом порасту...

У Фочи велики одзив за потписивање петиције

Петицију против одлуке високог представника Валентина Инцка о наметању закона о кажњавању негирања геноцида у Фочи је од синоћ потписало више стотина...

Ђоковићев тениски центар помаже ТК “Фоча”

Бојан Божовић, спортски директор Тениског центра „Новак“ у Београду и власник Тениске академије „Божовић“ у Цириху најавио је сарадњу те двије познате...