Насловна Друштво Општина суфинансира приправнике: Расписан јавни позив послодавцима

Општина суфинансира приправнике: Расписан јавни позив послодавцима

11.6 C
Foča

Општина Фоча расписала је јавни позив послодавцима за коришћење средстава за запошљавање приправника у 2021/2022. години, за шта ће из општинског буџета бити издвојено 211.200 КМ.

Јавним позивом обухваћено је суфинансирање приправничког стажа лицима са евиденције Завода за запошљавање Републике Српске са високом стручном спремом, на период од 12 мјесеци.

Предвиђено је да Општина финансира плату након опорезивања у износу најниже загарантоване у Републици Српској, а послодавац порезе и доприносе.

Након потписивања уговора и пријема приправника послодавцима ће бити исплаћено 33 одсто средстава, уколико послодавац буде испуњавао уговорене обавезе након шест мјесеци добиће 43 одсто средстава, док ће остатак новца бити исплаћен по окончању уговореног периода од 12 мјесеци, наводи се у јавном позиву.

Право на коришћење бесповратних средстава за запошљавање приправника имају послодавци са сједиштем на подручју Републике Српске који испуњавају услове конкурса.

Детаљније информације заинтересовани могу добити у Одјељењу за привреду и друштвене дјелатности општине Фоча, као и путем веб-сајта Општине, гдје им је доступан образац за подношење захтјева.

Јавни позив отворен је 30 дана од дана објављивања, а истиче 6. новембра.

Посљедњи текстови

Сутјеска боља од Слободе

Кошаркаши Сутјеске савладали су на свом терену Слободу 73 из Новог Града резултатом 62:55 у 7. колу Прве лиге Републике Српске.

Сутјеска и Власеница не заборављају Саву- сутра меч у његову част

Фудбалери Сутјеске и Власенице одиграће у Фочи сутра пријатељску утакмицу у знак сјећања на голмана Миливоја Савића, који је носио дрес ова...

Полиција упозорава на опасност употребе оружја

Недавно убиство дјечака, а затим и пуцњава у центру Фоче, показали су да је нелегално ватрено оружје и те како присутно међу...

Кошаркаши дочекују Слободу 73 из Новог Града

Кошаркаши Сутјеске сутра ће угостити новоградску Слободу 73 у седмом колу Прве лиге Републике Српске. Фочаци су на четвртом...

Одбојкашице славиле другу побједу, сутра дочекују Инову

У заосталој утакмици петог кола Прве лиге Републике Српске одбојкашице Маглића на гостовању у Билећи савладале су Херцеговац резултатом 3:2.